Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş ile Rizespor 28. kez karşı karşıya gelecek

/ Kaynak: AA
Beşiktaş ile Rizespor 28. kez karşı karşıya gelecek

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde 15 Mart Cumartesi günü 28. kez karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde 15 Mart Cumartesi günü 28. kez karşı karşıya gelecek.İki ekip arasında geride kalan 27 lig maçından 16'sını Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı, 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.Beşiktaş, rakip fileleri toplam 46 kez havalandırırken, Çaykur Rizespor ise 27 gol attı.Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maç golsüz sona erdi.Çaykur Rizespor ile Beşiktaş arasında Rize'de yapılan lig maçlarında galibiyet sayısında siyah-beyazlıların tek farkla üstünlüğü bulunuyor.
Beşiktaş, deplasmanda 6 kez kazanırken, evsahibi Çaykur Rizespor 5 kez galip geldi. Rize'deki 1 maçta ise eşitlik bozulmadı, her iki ekip de 14'er gol attı.
İki takım Rize'de en son 2007-2008 sezonunda karşılaştı ve gülen taraf 2-1'lik skorla Beşiktaş oldu.
Bu arada, 1987-1988 sezonunda Çaykur Rizespor'un cezası nedeniyle Rize'de oynanması gereken maç Ankara'da yapılmış ve Beşiktaş 3-0 kazanmıştı.
- Beşiktaş'a tarihi yenilgiyi tattırdı
Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında 2000-2001 sezonunda Rize'de yapılan lig maçında siyah-beyazlı ekip tarihi bir hezimet yaşadı.
Sezonun 20. haftasında, 11 Şubat 2001 tarihinde yapılan karşılaşma siyah-beyazlı ekip açısından tarihe geçecek bir yenilgiye sahne oldu. Çaykur Rizespor, bu maçta güçlü rakibini 5-1 yenerken, bu sonuç Beşiktaş'ın, 56. yılını yaşayan lig tarihinde, 5-0'lık Bursaspor yenilgisinin ardından en kötü ikinci mağlubiyet olarak tarihe geçti.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...