Altın fiyatlarında 6 aydır böylesi görülmedi

Altın fiyatlarında 6 aydır böylesi görülmedi

Ekonomi Haberleri

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı Kırım referandumu öncesi artan tedirginliğin etkisiyle 1.376,54 dolar ile son 6 ayın en yüksek seviyesini gördü

Dün Çin'de açıklanan sanayi üretim verisinin beklentilerin altında gelmesiyle ekonomik büyümeye ilişkin tedirginlikleri artırması hisse senedi piyasalarında satışa, temel emtia fiyatlarında da düşüşe yol açarken, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması konusunda hafta sonunda yapılacağı açıklanan referandum öncesinde ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen tepkilerin jeopolitik gerginliği tekrar artırmasıyla altının ons fiyatı yükselişini devam ettirdi.

Güne 1.3370,45 dolardan başlayan altının ons fiyatı yurt dışındaki siyasi tedirginliğin artmasıyla son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 1.376,54 doları gördü. Altının ons fiyatı en son 10 Eylül 2013'te 1.391,10 doları görmüştü.

Saat 12:00 itibariyle altın fiyatları 1370 dolar civarında seyretmeye devam ediyor.

Analistler, Çin'den gelen verilerin Çin ekonomisinin büyümesine ilişkin kaygıları artırdığını ve endüstriyel emtia talebinde satış görüldüğünü, ancak Ukrayna'da yaşanan politik gerginliğin artacağına yönelik endişelerin altına olan talebin artmasına neden olduğunu belirtiyor.

Teknik olarak altının ons fiyatında önemli direnç olan 1.375 dolar seviyesinden güçlü satışların gelmediğini belirten analistler, 1.375 dolar direncinin kırılması durumunda 1.400 dolar seviyesinin gündeme geleceğini tahmin ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...