MEB 2014 YGS giriş yerleri internette

MEB 2014 YGS giriş yerleri internette

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM, 23 Mart 2014 YGS için başvuru yapan öğrenciler, YGS giriş belgelerini T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin sitesinden öğrenebilir.

ÖSYM, 23 Mart'ta yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavları'na (YGS) başvuran adayların sınava girecekleri bina/salon atamalarını tamamladı. Öğrenciler, sınava giriş belgelerini T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilir.

nbsp;Sınava giriş belgeleri basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu. Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarının sınav günü adayların yanında olması zorunlu. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmaması şart. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

YGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULA

ÖSYM YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULA

ÖSYM YGS ÇIKMIŞ SORULAR TIKLA ÖĞREN

Adayların 23 Mart'ta sınava giriş belgeleri ile birlikte fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Ayrıca, nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunmalı, pasaportun süresi de geçerli olmalı. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü sınav görevlileri, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çekerse, adayı sınava almayacak veya adayın sınavı geçersiz sayılabilecek. Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayanlar mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak. Alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...