Türkiye kura çekiminde 2.torbada, işte muhtemel rakiplerimiz

/ Kaynak: AA
Türkiye kura çekiminde 2.torbada, işte muhtemel rakiplerimiz

SPOR Haberleri  / AA

2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nın yarın gerçekleşecek kura çekimi öncesi takımların yer alacağı torbalar belli oldu.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nın yarın gerçekleşecek kura çekimi öncesi takımların yer alacağı torbalar belli oldu. Turnuvaya ev sahipliği yapacak Türkiye kura çekimine ikinci torbadan girerken, son şampiyon ABD, Avustralya, Fransa ve İspanya ile birlikte ilk torbada bulunuyor.

16 ülkenin 4 ayrı grupta mücadele edeceği şampiyonanın kura çekiminde torbalar şu şekilde oluştu:

1. Torba: Avustralya, Fransa, İspanya, ABD
2. Torba: Belarus, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Türkiye
3. Torba: Brezilya, Kanada, Çin, Küba
4. Torba: Angola, Japonya, Güney Kore, Mozambik
Şampiyonada iki grubun maçları İstanbul'da, diğer iki grubun karşılaşmaları ise Ankara'da oynayacak. Türkiye, ev sahibi olarak karşılaşmalarını Ankara'da oynayacağı için millilerin grubundaki maçlar başkentte yapılacak. Maçlarını İstanbul'da oynayacak ABD Milli Takımı'nın grubundaki ekipler de İstanbul'da sahaya çıkacak. ABD, kurada Amerika kıtasından bir takımla eşleşemeyecek. Aynı şekilde Çin de Asya kıtası takımlarıyla aynı grupta olamayacak.
Çırağan Palace Kempinski'de yarın yapılacak kura çekimi saat 18.30'da başlayacak.


- Turnuva formatı


İlk aşamada 16 takımın 4 grupta mücadele edeceği turnuvada, gruplarında ilk sırayı alan 4 ülke doğrudan çeyrek finale yükselecek.
Grup aşamasında ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar arasında oynanacak eleme maçlarının ardından, 4 takım daha son 8 arasına kalacak. Çeyrek finalden itibaren eleme usulüyle oynanan karşılaşmalar sonunda, rakiplerini elemeyi başaran taraf, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanacak.
Bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde 17. kez düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası, 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Şampiyonada maçlar, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu ve Ülker Sports Arena ile Ankara Arena'da oynanacak.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...