Ünlü yatırımcıdan ABD borsası için ürküten tavsiye

Ünlü yatırımcıdan ABD borsası için ürküten tavsiye

Ekonomi Haberleri

Ünlü yatırımcı Marc Faber ABD'deki hisse piyasasının sert bir düşüşle karşılaşabileceğini söyleyerek yatırımcılara borsadan çıkmalarını tavsiye etti.

"Doktor Kıyamet" lakaplı yatırımcı Marc Faber, ABD hisse piyasalarına yönelik karamsar bir öngörüde bulundu. CNBC'de "Squawk on the Street" programına katılan Faber, ABD'deki boğa piyasasının bir düzeltme görmeden yükselmeye devam etmesi halinde en sonunda yüzde 30 ile 40 düşüş görebileceğini söyledi. Faber, "Hiç düzeltme görmeden yükselen boğa piyasaları en sonunda bir düzeltmeden fazlasını görürler" dedi.

'DİĞER ARAÇLARA YÖNELİN'

Yatırımcıya ABD hisse piyasasından çıkmalarını tavsiye eden Faber, yatırımcıların nakit veya ABD tahvilleri gibi daha az para kaybettirecek araçlara yönelebileceğini söyledi. Son altı aydır ABD borsalarıda aşırı bir coşku olduğunu ifade eden Faber, "Bence şu an ABD hissesi almak için iyi bir zaman değil. Şu an piyasaya girme değil piyasadan çıkma zamanıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...