Burak Can toprağa verildi (Burak Can Karamanoğlu kimdir)

Burak Can toprağa verildi (Burak Can Karamanoğlu kimdir)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı'nda eylemcilerin ateş açtığı 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu toprağa verildi.

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından önceki gün yapılan gösteriler sırasında Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nın cenazesi, memleketi Alucra'da toprağa verildi.Merkez Ulu Cami'deki cenaze törenine, Karamanoğlu'nun annesi Huriye ve babası Halil Karamanoğlu ile yakınları, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre omuzlarda taşındı. Tabutun önünde yürüyen grup tekbir getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı.Daha sonra Alucra Şehitliği'ne getirilen Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi, burada toprağa verildi.

Olayın geçmişi

Berkin Elvan'ın cenazesinin Halaskargazi Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na götürülmesinden sonra yine nbsp;provokatörler nbsp;sahneye çıktı. Anons üzerine Taksim'e çıkmak için katılımcıların büyük bölümü cadde üzerinde bekleyişe geçti. Bir süre sonra kalabalık içinden bazıları barikat kuran polis araçları TOMA'ların üzerine çıktı. Uyarılara rağmen eylemlerine devam eden gruptakiler, polislere taş, bilye, havai fişek ve çevredeki masa ile sandalyeleri fırlattı. Bunun üzerine polis, biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara dağılırken gerginlik geç saatlere kadar sürdü. Aynı saatlerde Mecidiyeköy, Tarlabaşı, Divan Kavşağı ve İstiklal Caddesi'nde de eylem yapanlara müdahalede bulunuldu. nbsp;
Kurtuluş Caddesi'nde de bazı bankaların şubelerinin camlarını ve kapılarını kıran eylemciler, ATM cihazlarına da zarar verdi. Bir banka şubesindeki para kasasının açık ve içinin boş olduğu görüldü.
İstanbul Okmeydanı'nda araçlara zarar vermek isteyen protestocular, kendilerini uyaran Burak Karamanoğlu adlı gençle kavga etti. Eylemcilerin açtığı ateş sonucu başından vurulan Karamanoğlu hayatını kaybetti. nbsp;

(Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...