Rusya sinyali verdi! Ukrayna'ya mı giriyor?

/ Kaynak: AA
Rusya sinyali verdi! Ukrayna'ya mı giriyor?

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dişleri: "Rusya, Ukrayna'da yaşayan soydaşların can güvenliğinden kendini sorumlu görüyor, bunları korumak için de gerekli tedbirleri alacaktır"

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde Rusya yanlıları ile Ukrayna hükümetini destekleyen eylemciler arasında çatışma yaşandığı, olaylarda bir kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralanan olduğu hatırlatıldı. Vatandaşların silahlı kişilerin saldırısına uğradağı ileri sürülen açıklamada şunlar kaydedildi: "Biz defalarca, Kiev'de iktidara gelenlerin, millitanları silahsızlandırmasını, halkın güvenliğini ve gösteri düzenleme hakkını sağlamakta zorunlu olduğunu beyan ettik. Ne yazık ki Ukrayna'da yaşananlar, Kiev yönetiminin bu konuda hiçbir tedbir almadığını ve ülkedeki durumun kontrolünde olmadığını gösterdi." nbsp;
Rusya'nın, Ukrayna'da yaşayan soydaşlarının ve vatandaşlarının can güvenliğinden kendini sorumlu gördüğü ve bunları korumak için gerekli tedbirleri alacağı kaydedildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...