Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Twitter ve Facebook mesajları kesinlikle arşivlenmiyor'

/ Kaynak: AA
'Twitter ve Facebook mesajları kesinlikle arşivlenmiyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Twitter ve Facebook mesajlarının arşivlendiği hususu kesinlikle doğru değildir" dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret eden Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bir gazetecinin " Facebook veTwitter hesaplarının arşivlendiği yönünde iddialar var. Doğru mu?" sorusunu, "Bugünkü özellikle yazılı basında böyle bir haberi ben de okudum. Özellikle sosyal medya şirketlerinin ve vatandaşlarımızın kullandığı Twitter ve Facebook mesajlarının arşivlendiği hususu kesinlikle doğru değildir. Böyle bir husus söz konusu değildir. Kesinlikle bu bilgiler, bu mesajlar, Twitter ve Facebook'ta yazılan yazılar, kesinlikle arşivlenmiyor" şeklinde yanıtladı.
"30 Mart'tan sonra Facebook ve Youtube'nin kapanması söz konusu mu?" sorusu üzerine Elvan, şunları kaydetti:
"Hayır, öyle bir şey söz konusu değil. Özellikle Türkiye'de istikrarın bozulmasına yönelik, Türkiye'de istikrarı yok etmek isteyen, istikrarı ortadan kaldırmak isteyen bazı kesimlerin yasa dışı yol ve yöntemleri kullanarak, tamamıyla hukuk dışı yol ve yöntemlerle Youtube gibi, Facebook gibi değişik sosyal medya araçlarını kullanma gayreti ve girişimi içerisindeler. Bunları tasvip etmek mümkün değil. Milli iradeye her zaman güvenmeliyiz, milli irade ne diyorsa o yönde hareket etmeliyiz. Yasa dışı yol ve yöntemlerle elde edilen bazı kayıtların, montaj kasetlerin, bu tür ortamlarda aslında yayınlanması, bu tür ortamlara aktarılması, dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin yasaktır. Yasa dışı olan bir şey, gerçek hayatta yasak olan bir şey sanal hayatta da yasaktır ama maalesef Türkiye'de buna yönelik ciddi, gerçekten yasa dışı girişimler söz konusudur. Yasa dışı hareket eden her kimse yasa karşısında, yargı karşısında gereken hesap sorulacaktır. Bunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Kimse bunu bir fırsata dönüştürüp yasa dışı yol ve yöntemlerle hükümetimizi karalamaya kalkışmasın, bunların hesabı sorulacaktır. Herkes yargı karşısında hesabını verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."


nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...