BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yumurtadan turşu!

Yumurtadan turşu!

Müşterisinin damak lezzetini çeşitlendirmeye çalışan turşucular, ürünlerinde akla hayale gelmedik malzemeler kullanıyor. Konyalı turşu imalatçısı Mehmet Demirci, kaktüsten, armuta; patlıcandan bamyaya kadar 30’a yakın turşusuna son olarak yumurta turşusunu da ekledi.



KONYA- Müşterisinin damak lezzetini çeşitlendirmeye çalışan turşucular, ürünlerinde akla hayale gelmedik malzemeler kullanıyor. Konyalı turşu imalatçısı Mehmet Demirci, kaktüsten, armuta; patlıcandan bamyaya kadar 30’a yakın turşusuna son olarak yumurta turşusunu da ekledi. Demirci, 20 yıl önce başlayan turşu merakının giderek geliştiğini ve aklına geldiği hemen her üründen turşu yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Erik, üzüm, patlıcan, bamya, armut, pancar, soğan gibi 30’a yakın üründen turşu yapıyorum. Turşuların tamamı tüketim için üretilmiyor. Örneğin kaktüs turşusu balık kızartmasında koku gidermek için kullanılıyor. Bu ürünlerime eklediğim Hint tavuğu ve Pekin ördeği yumurta turşusu ise en iddialı ürünlerimden biri. Haşlayıp, toplu iğneden biraz kalın bir iğne ile deldiğim yumurtaları turşu suyuna bırakıyorum. Yumurta turşu suyu içinde kıvamını bulunca inanılmaz bir lezzet alıyor.” Demirci, yumurta turşusunun özellikle sahil yörelerindeki içkili lokantalar tarafından alındığını ifade ederek, “Sırrı sadece bende olan yumurta turşusu özellikle meze olarak tercih ediliyor” dedi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.867
    % -0.62
  • 4.5554
    % -0.6
  • 5.158
    % -1.19
  • 156.209
    % -0.25
 
 
 
 
 
KAPAT