Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her sokağın özel bir katlı otoparkı olacak

Her sokağın özel bir katlı otoparkı olacak

YAŞAM Haberleri

Her sokakta birkaç bina belediye tarafından alınıp yıkılacak, yerine 400 metrekarelik asansörlü ApartParklar yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önceki gün Bayrampaşa'da müjdesini verdiği ApartPark'lar ile ilgili olarak projenin nasıl işleyeceği konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde yapılması planlanan 'ApartPark' otopark projesinin dünyaya örnek olacağını ifade eden Başkan Topbaş, "Bu projeyi başlatıyorum. Planlara işlediğimiz 100 bin araçlık otopark çalışmasının dışında, sokaklardaki yoğunluğu azaltmak için yeni bir park metodu geliştiriyoruz. Türkiye'de ilk defa uygulayacağız. Dünyaya model olacak bir proje. Dar sokak aralarında, sokağın orta noktalarında, 400 metrekarenin altında olmamak üzere, birkaç binayı gönül rızası ile satın alarak, oraya otopark binası yapmak istiyoruz. Bu otoparklar asansör veya elektronik sistemle katlı yerleştirim yapabilecek ve böylece yerden tasarruf edilecek" dedi. Başkan Topbaş, ApartPark'ların dışardan bakıldığında normal apartman görünümünde olacağını belirterek, "Bu otopark o sokakta yaşayan insanların hakkı olacak. Sokakta yaşayan insanlar oraya araçlarını çekecek ve sokaklar temiz bir görünüme kavuşacak. Artık sokaklarda evin önünü kapatan bu ilkel görüntüleri çözmek istiyoruz" diye konuştu. ApartPark'larda öncelikli olarak sokak sakinlerinin yararlanacağını ifade eden Kadir Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Otoparkları hisse sistemiyle yapmayı düşünüyoruz. Sokakta yaşayanların hissesi olacak. Otopark hissesi devremülk gibi, sokakta ev satın alan kişiye devredilebilecek. Bu proje ile sokak aralarında trafik sıkıntısı çözülmüş olacak. Böyle bir düzenleme kenti de rahatlatacak. Yeni dönemde niyetim bunu gerçekleştirmek. İstanbul'un sokaklarında trafik problemini çözmüş bir başkan olmak istiyorum."



HER ARAÇ SAHİBİNİN YERİ BELLİ OLACAK

ApartParklar'ın kat sayısı, sokaktaki ev sayısına göre belirlenecek. En az 400 metrekare olacak. Asansör sistemi ile çalışacak ve bina tamamen elektronik sistemle donatılacak. Sokak sahiplerinden başka kimse bu binalardan yararlanamayacak. Hisse usülü ile binadan park yerleri sokak sahiplerine verilecek. Böyle bina önlerindeki güzergâh otopark olmaktan kurtulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...