Erdoğan'dan 'Esma' uyarısı: 'Paralel yapının oyuna gelmeyin'

/ Kaynak: DHA
Erdoğan'dan 'Esma' uyarısı: 'Paralel yapının oyuna gelmeyin'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullan Gülen cemaatini hedef alarak, 'paralel yapının' bir takım oyunlar peşinde olduğunu ileri sürdü.

Erdoğan, "Seçimde bunlar sizi uyutabilir. Oy pusulalasına mühür vururken, 'Esma yazın' diyebilirler. Sakın oyuna gelmeyin. Bunlarda yalan var, bunlarda iftira var, bunlarda fitne, fesat var. Bu oyunu hep birlikte bozalım" dedi. BDP'yi de eleştiren Erdoğan, "İşte BDP, gerilim siyaseti yaptığı için süreçten rahatsız oluyor. Gençlerin yaşıyor olması, gözyaşının bitmesi, elindeki istismar araçlarını aldığımız için BDP rahatsız oluyor" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da partisinin mitinginde yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Mitingin düzenlediği Valilik önündüki alana, "Twitter'ı değil, sevgimizi ikiye katladık', 'Barışı sana, seni Allah'a emanet ediyoruz', 'Said-i Nursi ve Selahaddini Eyyübi'nin torunları, şarkın gençliği seninle' ve 'Hasta adam uyandı, uzun adamla geliyoruz' döviz ve pankartlar asıldı.
"ESERE Mİ, İDEOLOJİYE Mİ OY VERECEKSİNİZ?"
Başbakan Erdoğan, zaman zaman hafif yağmur altında konuştu. Erdoğan, "Aşkınız, sevdanız ve hayır duarlarınız için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim etsin. 30 Mart seçimleri inşallah Türkiye için Batman için hayırlara vesile olsun. Başımızı iki elimizin arasına alalım, iyi düşünelim. Batman bu seçimlerde esere mi oy verecek, yoksa ideolojilere mi oy verecek. Tabi ki esere. Çünkü havalimanından buraya kadar merkezi yönetim olarak yaptıklarımıza bir bakıyorum bir de yerel yönetimin yaptıklarına bakıyorum. Görüyorsunuz değil mi? İdeoloji insanın karnını doyurumuyor. İdeoloji, modern bir yaşamı bize kazandırmıyor, eserlere ihtiyacımız var. Hizmetkar olan belediyelere ihtiyacımız var" dedi.
"AKAN KANI DURDURDUK"
Eski Türkiye'de nelerin olduğunu çok iyi bilindiğini belirten Erdoğan, "Batman eski Türkiye'nin acılarını çok yakından yaşadı. Eski Türkiye'de ne vardı? Eski Türkiye'de türküler, şarkılar yasaktı, annelerin kendi dilinde evladıyla konuşması yasaktı. Eski Türkiye'de kitaplar yasaktı, harfler ve klavyeler yasaktı. Eski Türkiye'de canlar gidiyordu. Yeni Türkiye'de kanı durdurduk, gözyaşlarını durdurduk. Türkiye'de çok güzel bir bahar iklimi yakaladık. Batman bunu yakından hissediyor. Batman'a acı haberler gelmiyor. Batman'da artık kepenkler kapanmıyor. Evlerimizde, sokaklarımızda huzur var. Caddelerimiz, köy ve mezralarımızda artık huzur var. Buraya gelmeden önce bölgemizde Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Ağrı, Muş, Siirt illerine gittim. Her ilimizde çözüm sürecinin başlattığı baharı gördük. Kardeşliği daha iyi hissetik. Bir yıl içinde bunlar olduysa varın 5-10 yılda olacakları siz düşünün" diye konuştu.
"ÇÖZÜM SÜRECİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR"
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin gerçekten kucaklaştığını, helalleştiğini belirterek, şöyle dedi:
"Tarihinde olduğu gibi bir oluyor, kardeş oluyor, hep birlikte Türkiye oluyor. İşte Türkiye'nin bu birliğinden ciddi şekilde rahatsız olanlar var. Çözüm sürecinden rahatsız olanlar, Batman'a barış ve huzurun gelmesinden rahatsız olanlar var. Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamayanlar bu süreçten rahatsız oluyorlar. İşte BDP, gerilim siyaseti yaptığı için süreçten rahatsız oluyor. Gençlerin yaşıyor olması, gözyaşının bitmesi, elindeki istismar araçlarını aldığımız için BDP rahatsız oluyor. Doğrusu ben şu Batman'ın sokaklarından gelirken buraları bozuk çamur içinde, kanallar halinde sokakların bozuk olduğunu görünce dedim ki hangi belediye var, dediler ki BDP belediyesi var. Daha önce de onlar vardı. Belediyenin işi bunları düzgün yapmak değil mi? Güzel yolları biz yaptık. Ne kadar ana arter varsa biz kazandırdık. Üniversiteyi, devlet hastanesini, havalimanını, okullarımızı kim kazandırdı? Hepsini biz yaptık.
"BARIŞ ELDE SİLAHLA OLMAZ"
Başbakan Erdoğan, tek millet denilerek yola çıkarken, 36 etnik unsurların hepsini sevdiklerini ifade ederek, "Hepinizi seviyorum. Türk'ü, Türk olduğu için, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah yarattığı için seviyorum. Biz hiçbir zaman bir etnik unsurun partisi olmadık. Sizlere efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Farkımız bu. BDP diyor ki 'Kürtlerin temsilciyiz' hadi canım sende. Sen onlar adına ne yaptın bugüne kadar? Elinde silahla dağlarda dolaşmaktan başka, yavrularımızı dağlara kaçırmaktan başka ne yaptınız? Barış elde silahla olmaz. Barış, tatlı dille, hizmetle olur. İşte barışın temsilcileri burada. Bu ülkede barışın teminatı biziz. Onun için bu reformları yaptık, devam ediyoruz. 60 kadar kardeşim Kürt milletvekili, 5 bakanım da Kürt. Ayrım yok, hepsi biz de var" dedi.
"OY PUSULASINA ESMA YAZMAYIN"
Son zamanlarda bir gelişme olduğunu ve artık Pensilvanya'dan kasetler geldiğini söyleyen Erdoğan, "Bu kasetlerle işi bitirmeye çalışıyor. Biliyorsunuz değil mi? Burada da temsilcileri var mı? Kapılarınızı çaldılar mı? Ablalar geliyor mu size? Aman ha bunlara gereken dersi verin. Hangi yüzle geliyorsunuz deyin. Senin hocan benim başımı açmak için fetva veren adamdır, defol deyin. Seçimde bunlar sizi uyutabilir. Oy pusulasına mühür vururken, 'Esma yazın' diyebilirler. Sakın oyuna gelmeyin. Bunlarda yalan var, bunlarda iftira var, bunlarda fitne, fesat var. Bu oyunu hep birlikte bozalım. Söylediği lafa bak, Peygamber efendimizi Miraçtan indiriyor, kamyona bindiriyor. Şu hale bak yahu. Ne diyor,'Cebrail inse parti kursa oy vermem' diyor. Ne diyorsun yahu çizgiyi iyice dağıttın, bir kere biz de meleklere iman var. Bunu nasıl söylersin. İyice burada bir dağıtma var" dedi.
"SOKAKTAKİ ÇATIŞMALARI KÖRÜKLEDİLER"
Başbakan Erdoğan, "Bunlar çocukların ölümüne ağlayamayacak kadar taş kalpliler. O merhametli olsalardı Suriye'deki, Filistin'deki çocuklar için de görürdük. Çözüm sürecinde görürdük. Biz inandığımız doğru yolda yürümeye devam edeceğiz. Bakın bunlar sokaklardaki çatışmaları körükleyerek Tunceli'de bir polisimiz, İstanbul'da Burak kardeşimizi şehit oldu. Mekanları cennet olsun. Yargı ve emniyet olarak gereği neyse yapılacak. Şimdi çıkmışlar birçok şeyler söylüyorlar. Biz bütün adımlarımızı güvenlik içinde atacağız. Sizden istediğim şudur, bakın CHP, MHP, BDP bunların hepsi fitne başıdır. Pensilvanya bunların yanındadır. Bunlar olaylardan rant sağlıyor. Buralarda kepenk kapatma nedir ya. Niye esnafın kepengini kapatıyorsunuz. Esnafın ticaretini niye engelliyorsunuz? Çünkü bunların özgürlük anlayışı bu." diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...