O iki provokatöre ne oldu?

O iki provokatöre ne oldu?

GÜNDEM Haberleri

11 Mart'ta Kadıköy'de düzenlenen eylemden dönen gruba bıçakla saldıran ve silah çeken iki kişinin o gün serbest kaldıkları ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktığı iki kişi hakkında, basit yaralama ve silahla tehdit ile ruhsatsız silah taşımak suçlarından iki ayrı soruşturma başlattı.


Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği gün Kadıköy'de eylem düzenlendi. Berkin için sokağa çıkan yüzlerce kişi polisin biber gazlı ve TOMA'lı müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Eyleme katılanlardan bir kısmı saat 23.30'da Kadıköy-Kartal metrosundaydı. Metro vagonundaki reklam panolarına Berkin Elvan fotoğrafları asıldı. Berkin Elvan'la ilgili sloganlar atıldı.


AYNI GÜN SATIN ALDIĞI TABANCASIYLA


Bu sırada metroda, sabah saatlerinde satın aldığı kuru sıkı tabancayla dolaşan S.R.'de vardı. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, S.R. ilk olarak slogan atan grubu susturmaya çalıştı. S.R. ile grup karşılıklı küfürleşirken araya bir başka kişi girdi. İkinci kişi cebinden çıkarttığı küçük bir çakıyla etraftakileri tehdit etti. Metro Kozyatağı İstasyonu'nda durunca ortalık bir anda karıştı. Önce S.R. tekme tokat dayak yedi daha sonra da diğer kişi. Bu sırada bir kişi elinden hafif şekilde yaralandı. S.R. bir ara kalabalığın elinden kurtulunca kuru sıkı tabancasını çekerek tehditlerini sürdürdü.


POLİS 30 DAKİKA SONRA GELDİ


S.R. ve beraberindeki kişi daha sonra metroya binerek bir koltuğa oturdu. Grupla iki kişi arasındaki tartışma burada da sürdü. Metronun güvenlik görevlileri kimseye müdahale etmedi. Metro seferleri de bu nedenle durdu. Yaklaşık 30 dakika sonra gelen polisler S.R. ve beraberindeki kişiyi gözaltına aldı. Polislerin ellerini arkadan kelepçelediği S.R. tehditlerini halen sürdürüyordu.


İki kişi Ataşehir Polis Merkezi'ne götürüldü. S.R. ve beraberindeki kişi aynı gün nöbetçi savcının karşısına çıkartıldı. Nöbetçi savcı ifadelerini aldığı iki kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. İki şüpheli hakkında basit yaralama ve silahla tehdit ile 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından soruşturma başlatıldı. nbsp;


HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...