Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'ya bir uyarı da NATO'dan geldi

Rusya'ya bir uyarı da NATO'dan geldi

DÜNYA Haberleri

Rasmussen, 16 Mart'ta Kırım'da yapılacak referandumu "sözde" olarak tanımlarken Rusya'nın sorumlu davranması gerektiğini belirtti

Ukrayna'daki gelişmeleri büyük endişeyle izlemeye devam ettiğini belirten NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde 16 Mart'ta yapılacak referandum için "sözde" ifadesini kullandı ve Rusya'nın sorumlu davranması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklamasında, Kırım'daki referandumun Ukrayna anayasasının ve uluslararası hukukun doğrudan ihlali anlamına geleceği uyarısında bulunan Rasmussen, "Yapılması halinde yasal etkisi ya da siyasi meşruiyeti olmayacak" dedi.

Referandumun Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın ilkelerine aykırı olacağını vurgulayan Rasmussen, bu ilkelerin arkasında durulmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu ifade etti.

Gelişmelerden duyulan endişelerin, Barış İçin Ortaklık üyesi 50 ülkenin katılımıyla ve Ukrayna'nın talebi üzerine toplanan Avrupa-Atlantik Ortaklık Konseyi'nde ele alındığını belirten Rasmussen, NATO'nun endişelerinin çoğu ortak ülke tarafından paylaşıldığını kaydetti.

Rasmussen, "Rusya Federasyonu sorumlu şekilde hareket etmeli, uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini sürdürmeli, NATO-Rusya Konseyi ve Barış İçin Ortaklık ilkelerine bağlı kalmalı" ifadesini kullandı.
Rasmussen, gerilimin düşürülmesi ve siyasi çözüm için diyalog ve müzakerelere şans verilmesi gerektiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...