Süleyman Şah Türbesi çevresinde çatışmalar şiddetlendi

Süleyman Şah Türbesi çevresinde çatışmalar şiddetlendi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye sınırına 35 km. mesafedeki Süleyman Şah Türbesi çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) denetimine giren bölge içinde yer alan Türkiye sınırına 35 km. mesafedeki Süleyman Şah Türbesi çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi. Kürt grupları El Ekrad ve YPG'den destek alan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), karşı saldırı başlattığı çatışmalarda 35 IŞİD savaşçısının öldürüldüğü açıklandı.

Suriye sınırları içerisinde bulunan 1921 Ankara Anlaşması ile Türkiye toprağı kabul edilen Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu bölge, ÖSO tarafından kontrol ediliyordu. Türbenin içinde yer aldığı alan ve stratejik köprü, çatışmaların ardından önceki gün IŞİD'ın denetimine geçmişti. IŞİD'in bölgede denetim sağlaması, türbede ve sınır hattında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni teyakkuza geçirdi. Askere, "Türbeye yaklaşana vur" emri verilirken, türbeye yakın kesimlerde şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
Suriye kaynaklı ANHA ajansı, Kürt kenti Kobane'nin güneyinde yer alan Sirin kasabasında IŞİD'e karşı Kürt ordusu YPG, El Ekrad ve ÖSO'nun ortak operasyonlar yaptığı ve çatışmaların geniş alanda sürdüğünü duyurdu. Çatışmalara ilişkin YPG açıklamasında, "El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti silahlı grupları Sirın kasabasında bulunan buğday ambarlarına yönelik saldırı düzenlemiştir. Ancak El Ekrat Cephesi, Suriye muhalefetine bağlı Lîwa Ehrar Taburları ve YPG birlikleri alanı savunarak saldırılara cevap vermiştir. Bu alanda yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda IŞİD silahlı gruplarından 35 kişi öldürülmüştür. El Ekrat Cephesi ve YPG Lîwa Ehrar Taburları Kobane'nin kapısı durumundaki Şirin Kasabasını silahlı çetelere karşı başarılı bir biçimde savunmuştur" denildi.

Süleyman Şah Türbesi'nin de içinde yer aldığı bölgeyi IŞİD'den geri almak için YPG, El Ekrad ve ÖSO silahlı gruplarının kapsamlı bir harekât hazırlığı yaptığı öğrenildi. Kürt kenti Kobane ile Halep arasında yer alan türbenin çevresindeki çatışmaların geniş alanlara yayıldığı bildirildi.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...