Hizbullah'a "Suriye'den çekil" çağrısı

Hizbullah'a "Suriye'den çekil" çağrısı

DÜNYA Haberleri

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Başkanı ve eski Başbakan Fuad Sinyora, Hizbullah'a Suriye'den çekilme çağrısında bulundu.

Sinyora, 14 Mart Hareketi'nin 9'uncu kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törende, "Hizbullah'taki kardeşlerimize, 'Suriye'deki savaştan bugün çekilmeniz yarın çekilmenizden daha eftaldir' diyoruz. Tarihten ve tecrübelerden ibret alın" dedi.

14 Mart Hareketinin Suriye'deki savaşı onaylamadığını ve onaylamayacağını vurgulayan Sinyora, Lübnan'ın ve Lübnanlıların, Suriye rejimi ve halkı arasındaki savaşa sürüklenmemeleri gerektiğini belirtti.

Lübnan Güçleri Partisi lideri Semir el-Caca ise "Onlarca yıldır bölgede ve dünyada tekfirci hareketler var ancak Hizbullah, Suriye'deki olaylara müdahil olana kadar Lübnan'da hiçbir intihar eylemi düzenlenmemişti" diye konuştu.

Caca, Hizbullah'ın Suriye'deki olaylara karışmasının yalnızca tekfirci hareketleri Lübnan'a çekmekle kalmadığını, aynı zamanda yüzbinlerce Suriyeli sığınmacının ülkeye göç etmesine de neden olduğunu öne sürerek, bunun sosyal, ekonomik ve demografik sonuçları olacağını ifade etti.

Başkanlığını Saad el-Hariri'nin yürüttüğü Mustakbel (Gelecek) Partisi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve şahsiyeti bünyesinde barındıran Esed rejimi karşıtı 14 Mart Hareketi, 2005'te kurulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...