Galatasaray'da kronik bir vaka! Karabük'te yine kara gece

Galatasaray'da kronik bir vaka! Karabük'te yine kara gece

SPOR Haberleri

Galatasaray deplasmanda kazanamama alışkanlığını sürdürdü; pozisyona girmekte zorlandığı Karabük 'te 22. puanını kaybetti.

"Şampiyonluk yarışında ben de varım" demek isteyen G.Saray, Karabük deplasmanına çekinerek gitmişti. Mancini'nin kafasını kurcalayan 2 nedenden biri hafta içi oynayacağı Chelsea karşılaşması, diğeri ise bir türlü yenemediği deplasman fobisiydi... Karabük için ligin orta sıralarında yer almak önemli, alacağı her puan Avrupa kupalarına katılabilmesi için altın değerinde olacaktı... "Kara Elmas"ın öyküsü gibi kolay olmayacak bir yolculuktu bu... Alın terinin şehri... En ufak bir hatanın canına mal olacağı hissiyle yaşayan bir şehir... Yaşadıkları kente gelen takımları ağırlamak, tribünlerden tek bir küfrün yükselmemesi maden işçilerinin gururu olmuş... Takımlarına destek olmaktan başka düşüncelerinin olmadığını gözler önüne sermişlerdi. Oyunculardan önce Mancini Chelsea'yi aklından çıkarmıyor olacak ki, kadroda Eboue-Sabri değişikliği göze çarpıyordu. Her iki takım da tek forvet oynayarak birbirlerini yokluyordu. nbsp;18. dakikada Sneijder araya oynuyor; kaleci ile karşı karşıya kalan Burak'ın vuruşunu Erdem çizgiden çıkarıyor... Devrenin bitimine doğru Sneijder ortalıyor, Drogba indiriyor, Burak yine kaçırıyor. Ve yine çakmak atılıyor, soyunma odasına gergin gidiliyor.
Yine bilindik bir hikaye
Mancini 2. yarının başlamasıyla orta sahadan başlayarak oyuncularından soyunma odasında anlattıklarını uygulamalarını istiyor. G.Saraylı oyuncular pozisyon üretmekte zorlanıyor bu yarıda... Selçuk neredeyse sahada yok, Yekta gününde değil, Wesley'in son pasları kötü, deplasman fobisi devam ediyor. Yekta'nın geri pası kısa düşünce Mancini önce kulübeyi yumrukladı, ardından da bu futbolcuyu oyundan çıkardı. 87'de Drogba ceza sahasına daldı, çıkardı ama top Umut'un arkasına düştü. Kontratakta Selçuk'un müdahelesi ile yerde kalan Eneramo penaltı bekledi. Başkan Ünal Aysal uğur yapmak için maça ekibiyle geldi, nafile... Bir umut uzatma 7 dakika... Ama sonuç 1 puan...

nbsp;Galatasaray'da kronik bir vaka! Karabük'te yine kara gece
GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MANCİNİ FUTBOLCULARINA LAF ATTI
Sahada biraz daha agresif olmalıyız
Karabük deplasmanında da 2 puan bırakarak şampiyonluk yolunda büyük yara alan Galatasaray'da Teknik Direktör Roberto Mancini üstü kapalı oyuncularını suçladı. İtalyan teknik adam "Özellikle ilk yarıda birçok pozisyon bulduk ama bunları gole çeviremedik. Deplasmandaki gol atamama hastalığımız Karabük'te de devam etti" dedi. Geçtiğimiz hafta Arena'da çok istekli oynayan takımdan eser olmadığını belirten Mancini, "Biraz daha agresif olmamız, deplasmanlarda istekli olmamız lazım. Bunun eksikliğini yaşıyoruz. Mutlaka bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Deplasmanda kazanamazsak kesinlikle şampiyon olamayız. Şampiyonluğun yolu deplasman galibiyetlerinden geçiyor. Kalan maçlarımızı kazanmalıyız" ifadelerini kullandı. nbsp;


nbsp;Galatasaray'da kronik bir vaka! Karabük'te yine kara gece
Verilmeyen faul sinirleri gerdi
İlk yarının son saniyesinde Karabük'te gerginlik yaşandı. 45+1. dakikada Melo'yu topsuz pozisyonda Erkan Kaş, 4. hakem İsmail Şencan'ın önünde çelme takıp yere düşürdü. Bu hareket Galatasaray teknik heyeti ve futbolcularını çıldırttı. Mancini de, soyunma odasına gitmeden evvel bu sert hareket nedeniyle soluğu Tugay Kerimoğlu ile birlikte İlker Meral'in yanında aldı ve tepki gösterdi. Bu sırada Sneijder da sinirli bir şekilde hakemin bu hareketi pas geçmesi ve ilk yarıda verdiği kararlar nedeniyle Meral'a bağırdı. Hollandalı yıldızın ısrarlı itirazı üzerine Karabükspor İdari Menajeri Tarık Yurttaş, Sneijder'ı itmesi dikkat çekti. Hollandalı ile Yurttaş arasında tansiyon yükselirken, yıldız oyuncu zor teskin edildi. Bu arada sahaya çakmak atıldığı gözlendi.

nbsp;Galatasaray'da kronik bir vaka! Karabük'te yine kara gece
Ünal Aysal'ın desteği yetmedi nbsp;
Deplasman kayıplarına 'dur' demek için yönetim olarak takımı yalnız bırakmama kararı aldıklarını açıklayan sarı-kırmızılılar sözünü tuttu. Başkan Ünal Aysal, karşılaşmayı eşiyle birlikte tribünden izledi. Başkan haricinde 9 yönetici de bu önemli deplasmanda Galatasaray'ı yalnız bırakmadı. Buna rağmen sarı-kırmızılı takım, Karabükspor karşısında başarısız bir oyun ortaya koydu ve dış sahadaki kötü gidişatına devam etti. nbsp;

nbsp;Galatasaray'da kronik bir vaka! Karabük'te yine kara gece
Karabük el ele duvar ördü
Karabük'ün maç içinde savunmada uyguladığı bir taktik ilgi çekti. Sarı-kırmızılıların duran top organizasyonlarında ceza sahasında el ele tutuşan Karabüksporlu futbolcular araya Galatasaraylı futbolcuların sızmasını önleyerek değişik bir savunma kurgusu ortaya koydu. Karabük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, bu taktikle ilgili olarak, "Bu mesafe ayarlama için yaptığımız bir çalışmaydı ama oyuncular elleri bırakmayı unuttular" dedi. nbsp;

Penaltımız verilmedi
Melo maç sonrasında kızgındı. Burak Yılmaz'ın ilk devredeki penaltı pozisyonunun verilmediğini iddia eden sambacı, yayıncı kuruluşa sert çıktı. Melo, "Burada yayıncı kuruluş görüntüleri seyrederek orada bir şey varsa soru sormak yerine bunu bize söylemeli. Başka takımlara daha farklı davranışlar olabiliyor" dedi.

Semih 2. yarı riske edilmedi
Girdiği ikili mücadele sonrasında belinde ağrı hisseden Semih, Chelsea karşılaşması öncesinde riske edilmedi. Teknik Direktör Mancini, genç oyuncuyu ikinci yarıda çıkararak Chedjou'ya şans verdi. İtalyan teknik adam, Kamerunlu'yu geçen hafta 18 kişilik maç kadrosuna almamıştı.

Muslera'ya 8 dikiş atıldı
Karşılaşmanın 48. dakikasında Karabükspolu Eneramo ile çarpışan kaleci Muslera teknik heyeti korkuttu. Saha içinde tedavisi yapılan Uruguaylı file bekçisinin yarılan dizine 8 dikiş aldı. Muslera'nın, salı günü oynanacak olan Chelsea karşılaşmasında forma giyebileceği belirtildi. nbsp;

Bir de bunlar var...

K. KARABÜK
gt; 6 haftadır 3 puana hasret, 3 hafta sonra ilk puanını aldı. gt; Tolunay Kafkas'ın G.Saray'a karşı 16 maçta 7 mağlubiyeti 7 beraberliği bulunuyor. nbsp;

GALATASARAY
gt; İlker Meral'in yönettiği 11 maçta 5 defa galip gelirken, 6 defa da beraberlik aldı. gt; Bu sezon dördüncü defa gol atamadı. nbsp; gt; Sabri Sarıoğlu kariyerindeki 383, Süper Lig'de ise 267. maçına çıktı.

GALATASARAY'ın deplasman karnesi nbsp;
Bursa-G.Saray:1-1
Eskişehir-G.Saray:0-0
Beşiktaş-G.Saray:0-3
Akhisar-G.Saray:2-1
Kayseri- G.Saray:2-4
F.Bahçe- G.Saray:2-0
Kasımpaşa- G.Saray:1-1
G.Birliği- G.Saray:1-1
Erciyes- G.Saray:1-3
G.Antep- G.Saray:0-0
Antalya- G.Saray:2-2
Rize- G.Saray:1-1
Karabük-G.Saray:0-0

Kırca iletişimin başına geçti
Galatasaray, Medya İletişim Direktörlüğü görevine Ali Kırca getirildi. Yapılan açıklamada, "Tüm sosyal medya, Galatasaray TV ve iletişim konularının Medya ve İletişim Direktörlüğü tarafından idare edilmesine ve bu direktörlük görevine de Sayın Ali Kırca' nın tayin edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Yekta : Biz de çözemedik
Son haftalarda forma şansı yakalayan Yekta Kurtuluş, deplasmanlarda kaybedilen puanlar sonrasında "Neden böyle oluyor biz de bilmiyoruz" dedi. Sarı-kırmızılı oyuncu, "Arena'da yakaladığımızı atıyoruz. Deplasmanda bunu yapamıyoruz. Beceriksizlik ve şanssızlık diyelim. 3 puanlık sistemde ne olacağı belli olmaz" ifadelerini kullandı.

Taraftara derbi şansı
G.Saray Kulübü, F.Bahçe maçı için kombinesi olmayan taraftara özel locadan maç izleme fırsatı sunuyor. 14– 31 Mart 2014 tarihleri arasında, online alışveriş sitesi olan www.gsstore.org üzerinden tek seferde 1905 TL ve üzeri alışveriş yapan ilk 12 taraftar, derbiyi TT Arena'nın özel localarından birinde ağırlanacak. Ayrıca kazanan talihlilere Drogba forması hediye edilecek.

İstediklerimizi yaptık
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, golsüz berabere kaldıkları Galatasaray maçı ile ilgili, oyunda yapmak istediklerinin birçoğunu yapan bir Kardemir Karabükspor'un sahada olduğunu söyledi. Kafkas, "Hızlı hücuma biraz daha etkili çıkabilseydik, sonuç bizim lehimize dönebilirdi. İçeride maçlarımızı kazanırsak daha iyi yerlere geleceğiz" diye konuştu.

MuhsinErtuğral sesleri
Roberto Mancini'nin gelmesinin ardından bir sportif direktör arayışında olan sarı-kırmızılı kulüp, futbol kariyerinin büyük bir bölümünü yurt dışında sürdürmüş olan Muhsin Ertuğral ile anlaşma yolunda. G.Ssaray'ın son dönemde Almanya'da oluşturmak istediği alt yapı ve genç futbolcu arayışı içinde biçilmiş kaftan olarak görülen Ertuğral ile mali kongre sonrasında anlaşma sağlanması bekleniyor.


TWITTER'DAN
Galatasaray'ın deplasman maçlarını izlerken yaşlandım. 75'imden gün aldım az önce. @ozgurugzo nbsp;

Galatasaray bundan sonra deplasman maçlarına çıkmasın kafadan 1 puan yazsınlar. @RvlvrsTips

Uyku sorunu mu çekiyorsunuz? Hemen Galatasaray'ın deplasman maçını izleyin. Yarım saate kesin çözüm. Horlama garantili. nbsp;
@MetnOktay1905

Galatasaray bildiğimiz ruhuyla oynamadığı zaman o maç çok sıkıcı oluyor.
@OknTpz52

nbsp;Galatasaray'da kronik bir vaka! Karabük'te yine kara gece


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...