Türkiye'nin kredisi Bosna'ya umut oluyor

Türkiye'nin kredisi Bosna'ya  umut oluyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin, Bosna Hersek'e verdiği 10 yıl vadeli 100 milyon euro tutarındaki kredi, Boşnak, Sırp ve Hırvatların umudu oldu.

Türkiye'nin, Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'teki iştiraki Ziraat Bank Bosna ile İslam Kalkınma Bankası'nın iştiraki Bosnia Bank International (BBI) aracılığıyla verdiği 10 yıl vadeli 100 milyon euro tutarındaki kredi, ülkenin ekonomik ve sanayi bakımından zayıf olan bölgelerinde yaşayan Boşnak, Sırp ve Hırvatların umudu oldu. Bosnia Bank International (BBI) Genel Müdürü Amer Bukviç, 100 milyon euroluk kredi diliminden kendilerine düşen 50 milyonluk kısmından şu ana kadar 32 milyon eurosunu savaş sırasında yerinden edilen ve topraklarına geri dönenlerin açtıkları küçük işletmelere kullandırdıklarını söyledi. Türkiye'nin verdiği bu kredinin şu zamana kadar Bosna Hersek'e yapılan en ciddi ve en iyi yardım olduğunu vurgulayan Bukviç, bu kredinin, Boşnak, Sırp ve Hırvatları birleştirdiğini kaydetti. Bosnalıların yüzde 40 faizle borçlanırken şimdi yüzde 3'le daha ucuzu borçlanabildiğini belirten Bukviç, "Kredi kullananlar arasında gerçekten güzel ve olumlu şeylere şahit olduk. Örneğin, kredimizden yararlanan bir Hırvat firması Boşnaklara iş veriyor ya da kredi alarak firma açan bir Boşnak, hem Sırplara hem Hırvatlara iş veriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...