Cumhurbaşkanı Gül'den Berkin ve Burak çağrısı

Cumhurbaşkanı Gül'den Berkin ve Burak çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berkin Elvan ile Burak Can Karamanoğlu'nun babalarının yaptığı açıklamaları da örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Gerilimi tırmandıracak açıklamalardan herkes kaçınmalı" çağrısı yaptı. Hürriyet gazetesine konuşan Gül, Türkiye'nin zor ve çalkantılı bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, sağduyu için Berkin Elvan ile Burak Can Karamanoğlu'nun babalarının yaptığı açıklamaları örnek gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül, "Toprağa verdiğimiz Berkin, Burak Can ve polis memurumuz Ahmet Küçüktağ'ın yüreği yanmış babalarının acılarını içlerine gömerek bize verdiği sağduyu mesajları herkese ders ve örnek olmalıdır" ifadelerini kullandı.
'KUTUPLAŞMADAN KAÇINMAK HERKESİN GÖREVİ' nbsp;
30 Mart seçimlerine az bir süre kaldığını da vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu kritik süreçte ülkemizde gerilimi tırmandıracak, tamiri güç, kalıcı kutuplaşmalara yol açacak eylem, söylem ve davranışlardan kaçınması ve aklıselim içinde hareket etmesi istisnasız herkesin görevidir. Türkiye bu ülkede yaşayan herkesin ülkesidir. Ülkemizin kıymetini iyi bilmemiz gerekir." dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Okmeydanı'ndaki olaylarda vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu ile Tunceli'deki olaylar sırasında kalp krizi geçiren polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın ailelerini de telefonla arayarak başsağlığı diledi.
BURAK'IN BABASINA TEŞEKKÜR nbsp;
Cumhurbaşkanı Gül, Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'na, "Oğlunuzun acısını yüreğinizde taşırken verdiğiniz metanetli mesaj ve açıklamaları dinledim. Çok etkilendim. Bunun için size ayrıca çok teşekkür ediyorum" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...