Fitch: Mevcut riskler, yatırım yapılabilir notu ile uyumlu

Fitch: Mevcut riskler, yatırım yapılabilir notu ile uyumlu

Ekonomi Haberleri

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, "İstisnai olaylar, Türkiye'nin yatırım yapılabilir BBB- notu ile uyumsuzluk taşımıyor" dedi.

Son günlerde yaşanan olayların Türkiye ekonomisine ve Türkiye'nin kredi notuna muhtemel etkilerini değerlendiren Rawkins; gerilim ortamının uzun vadeli sürmesinin zaman içinde ülkenin kredibilitesine etki edebileceğini belirtti. Rawkins geçtiğimiz günlerde de, "Türk bankaları, ılımlı finansal baskılara karşı dirençli konumda. Mevcut kriz son derece akışkan ve henüz makroekonomik görünümde olumsuz bir etkisi olmadı" değerlendirmesini yapmıştı. Öte yandan Fitch, "Euro Bölgesi'nde deflasyon ihtimali düşük fakat çevre ülkelerde riskler söz konusu" açıklamasında bulundu. Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümenin devam edeceği belirtilen açıklamada; "Bu yıl yüzde 1.1, gelecek yıl ise yüzde 1.4 büyüme bekliyoruz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...