Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yürüyerek Müslüman olmaya geldi

Yürüyerek Müslüman olmaya geldi

YAŞAM Haberleri

Fransa'dan başlattığı yürüyüşe Sakarya'da ara veren Fransız Dupas, ilçe müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde konuşan İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, Dupas'ın İslamiyet'i seçerek müslüman olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. "Kardeşimizi bu kararından dolayı tebrik ediyorum" diyen Şahin, "Allah'ın gösterdiği doğru yolda yaşamasını arzuluyorum. Öbür alemde Müslümanlarla birlikte cennette olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Fransız Dupas ise Avrupa üzerinden yürüyerek geldiği Türkiye'de insanların kendisine çok yardımcı olduğunu, Türk insanının sevecenliği ve samimiyetini diğer ülkelerde görmediğini anlattı.

Yolculuğu sırasında hiçbir korku ve endişe taşımadığını vurgulayan Dupas, "Eğer bu yolculuk esnasında başıma bir şey gelirse bunun olması gerektiğini, ölürsem de ölmem gerektiğine inanıyorum. Hedefim, Türkiye'de önce Şanlıurfa'yı görmek, oradan da Suudi Arabistan'a giderek hac yapmak" ifadesini kullandı.

Dupas, daha sonra İlçe Müftüsü Şahin ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Şahin, "Süleyman" ismini alan Dupas'a resmi ihtida belgesi verdi, İngilizce Kuran'ı Kerim hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...