Amerikalılara göre "Putin Obama'dan daha güçlü"

Amerikalılara göre "Putin Obama'dan daha güçlü"

DÜNYA Haberleri

ABD'deki YouGov Araştırma Ajansı tarafından yapılan ankette Amerikalılar'ın Rusya lideri Putin'i Obama'dan daha güçlü olduğunu düşündükleri görüldü.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, 8-10 Mart tarihleri arasında ABD'de yapılan ankete 1000 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 33'ü Putin'i 'Güçlü lider' olarak gördüğünü belirtirken yüzde 14'ü Obama'nın güçlü lider olduğunu söyledi. Katılımcıların yüzde 45'i Rusya Devlet Başkanı Putin'i 'Güçlü' insan olarak nitelerken, yüzde 15'i 'Zayıf' lider olarak gördüğünü dile getirdi.
Katılımcıların yüzde 38'i Rusya devlet Bakanı'na olan münasebetlerini 'Negatif' olarak belirtirken yüzde 3'ünün cevabı 'Pozitif' oldu. Katılımcıların yüzde 8'i Putin'i 'Çok zayıf' lider olarak görürken yüzde 29'u Obama'yı 'Çok zayıf' lider olarak gördü. Katılımcıların yüzde 42'sine karşın yüzde 45'i Obama'nın Anayasal yetkilerini aştığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...