"10 milyon kişi ücretsiz seyahat ediyor"

/ Kaynak: AA
"10 milyon kişi ücretsiz seyahat ediyor"

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, yurt genelindeki yaklaşık 10 milyon kişinin artık ücretsiz seyahat etmeye başladığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, hükümet olarak yaptıkları düzenlemeyle, 65 yaş üstü yaşlılar, engelliler, engellilere refakat eden bir kişi, şehit yakınları ve gaziler dahil olmak üzere yurt genelindeki yaklaşık 10 milyon kişinin artık ücretsiz seyahat etmeye başladığını söyledi.

Hotar, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nca yapılan çalışma neticesinde, yaşlı ve engellilerin seyahatine yönelik olarak bazı illerde ücretsiz, bazı illerde yüzde 50, bazılarında yüzde 75 gibi olan uygulamalar ve bu uygulamaların oluşturduğu eşitsizliklerin tespit edildiğini anlattı.

Konu ile ilgili çalışmalar ve çözüm önerilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldığını ve Erdoğan'ın talimatıyla ilgili bakanlık ile ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirten Hotar, "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği"nin bir süre önce yürürlüğe girmesiyle birlikte artık ücretsiz seyahat döneminin başladığını ifade etti.

Hotar, parti olarak büyük önem verdikleri yaşlı ve engellilere yönelik başlattıkları çalışmanın, yayımlanan yönetmelik ile karşılığını bularak hayata geçirildiğini belirtti.

Nükhet Hotar, şöyle konuştu:

"Türkiye genelindeki belediyelerin ulaşım hizmetlerinde engelliler, yaşlılarımız, şehit yakınları, gazi ve yakınları için farklı uygulamalar vardı. Bu konuda çok şikayet alıyorduk. Çalıştaylar yaptık, tarafları topladık. Sonucu Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız da bu konulara olan duyarlı yaklaşımıyla konuyu ilgili bakanlığa iletti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldü. Daha sonra bu kanun haline dönüştü ve yönetmeliği çıkararak uygulamaya girdi. Artık Türkiye genelinde standart bir uygulama getirdik. 5 milyonun üstünde 65 yaş üstü nüfusumuz var. 65 yaş üstü yaşlılarımız, engellilerimiz, engellilerimize refakat eden bir kişi, şehit yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere yaklaşık 10 milyon kişi artık ücretsiz seyahat ediyor."

- AK Parti'nin icraatını CHP'li belediye sahiplendi

Vatandaşlardan, AK Parti hükümetinin gerçekleştirmiş olduğu ücretsiz ulaşım hakkını CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sahiplendiğine yönelik şikayetler aldıklarını kaydeden Hotar, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi böyle bir uygulama çıkarmış artık ücretsiz taşınacakmışız' diye söyleyenler oldu. Biz de belediyeyi aradık. Bir takım yetkilileri ve sekreteryayı. Onlar da sosyal belediyecilik anlayışı gereği bundan sonra ücretsiz ulaşım imkanının sağlandığını söylediler. Siz bundan ne anlarsanız anlayın. Vatandaşlara sanki kendi yaptıkları bir hizmetmiş gibi sunuyorlar. Hatta belediye kart parasını iade etmek üzere bir çağrıda bulundu. Tabi o parayı da verirken yine kendi uygulamalarının olduğunu söylerler."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...