Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lübnan'daki çatışmalarda 7 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Lübnan'daki çatışmalarda 7 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Trablus'ta 3 gündür devam eden çatışmalarda 7 kişi öldü, 50 kişi yaralandı, çok sayıda aile bölgeyi terk etti

Lübnan'ın Trablus kentinde Esed rejimi yanlıları ve karşıtları arasında 3 gündür devam eden çatışmalarda 7 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı belirtildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Trablus kentinde dün gece de ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında çatışma meydana geldi. Olaylarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bölgede Esed rejimi yanlılarıyla karşıtları arasında 3 gündür devam eden çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye, yaralananların sayısı 50'ye yükseldi.
Çatışmaların meydana geldiği bölgede ikamet eden ailelerden bir çoğunun kenti terk ettiği ve güvenlik önlemleri kapsamında Trablus'taki okullarda bugün eğitime ara verildiği ifade edildi.
Keskin nişancılar nedeniyle kapanan Trablus-Akar uluslararası karayolunun hala trafiğe açılmadığı kaydedildi.
Trablus'un Cebel Muhsin ve Babu't-Tebbane bölgelerinde 2008'den bu yana meydana gelen çatışmalar ve şiddet olaylarında 170 kişi ölmüş, yaklaşık bin 280 kişi de yaralanmıştı.
Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011'den önce de iki bölge halkı arasında, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'ye 2005'de düzenlenen suikast dolayısıyla gerilim yaşanıyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...