Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayern Münih yeni başkanını 2 mayıs'ta seçecek

Bayern Münih yeni başkanını 2 mayıs'ta seçecek

SPOR Haberleri

Bayern Münih İdari Kurulu, 1. Başkan Yardımcısı Hopfner'i yeni başkan olarak önerdi

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Bayern Münih'in başkanı Uli Hoeness'in vergi kaçırma suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması ve kulüpteki görevlerinden istifa etmesi üzerine, yeni kulüp başkanı 2 Mayıs'ta seçilecek.
Kulüpten yapılan açıklamada, Bayern Münih'in tüzüğüne göre başkanın görevinden ayrılmasından sonra 4 hafta içinde yeni başkanı seçmek için olağanüstü genel kurulun düzenlenmesi gerektiği belirtildi. Kulüp İdari Kurulu'nun, genel kurul için öneri sunması gerektiği ifade edilen açıklamada, olağanüstü genel kurulun 2 Mayıs'ta Audi Dome'da yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, İdari Kurul'un kulüp başkanlığı için halen 1. başkan yardımcılığı görevini yürüten Karl Hopfner'i, 1. başkan yardımcılığı için Rudolf Schels'i, 2. başkan yardımcılığı için de Dieter Maier'i teklif ettiği bildirildi. İdari Kurul Başkanı Edmund Stoiber, önerilen kişiler ile Bayern Münih'teki birlikteliğin ve yönetimdeki sürekliliğin sağlanacağından emin olduklarını ifade etti. Öte yandan Bayern Münih kulübünde İcra Kurulu Başkanlığı'nı adidas Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Hainer yürütüyor. Münih Eyalet Mahkemesi, İsviçre'deki gizli banka hesabı üzerinden yaptığı işlemler sonucu 28,46 milyon avro vergi kaçırdığına hükmettiği Hoeness'i 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.
Kararı temyize götürme hakkı bulunan Hoeness, bu hakkı kullanmayacağını belirterek, Bayern Münih Kulübü Başkanlığı ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...