Drogba: 'Zor olacak, umarım Galatasaray turlar'

Drogba: 'Zor olacak, umarım Galatasaray turlar'

SPOR Haberleri

Drogba, UEFA'ya özel bir röportaj verdi. Fildişili oyuncu eski takımı Chelsea'ye karşı Stamford'da oynanacak Şampiyonlar ligi maçı üzerine konuştu.

Süper Lig'de Karabük karşısında aldığı beraberlikle morali bozulan ve Şampiyonlar Ligi'nde salı günü oynayacağı Chelsea maçında odaklanan sarı-kırmızılılarda Fildişili yıldız Didier Drogba UEFA'ya özel bir röportaj verdi. Karşılık duygular içinde olduğunu ifade eden 36 yaşındaki futbolcu Galatasaray'ın tur atlaması için elinden geleni yapacağının altını çizdi.
İşte Didier Drogba'nın verdiği o röportaj:
- Stamford Bridege'e dönecek olduğunu öğrenidğinde kafandan neler geçti?
"Karışık duygular besledim. Öncelikle eski takımımla ve arkadaşlarımla karşılaşacak olmaktan mutluyum. Aynı zamanda benim için özel bir an ve ne tepki göstereceğimi bilmiyorum. Orada 8 sene geçirdim ve o yüzden neler olacağını ben de bilmiyorum ve merak ediyorum."
- Chelsea ile ve taraftarlarla olan bağını anlatır mısın?
"Her şeyi tecrübe ettiğim kulüp. Yüksek seviyede tecrübe yaşadım, büyük maçlar oynadım. Bu dünyanın en iyi oyunuclarına daha çok yakınlaşmamı sağladı."
- Stamford Bridge'de rakip takımın formasıyla gezmek özel bir an mı olacak?
"Umarım Galatasaray turlar. Zor olacak. Sıcak bir karşılanma göstereceklerini düşünüyorum. Çünkü onları tanıyorum ve aramızda özel bir ilişki vardı. Onları tekrar görmek güzel olacak."
- Mourinho ile konuştun mu?
"Sadece 2 kere mesajlaştık. Bana "Bu senin zamanın, keyfini çıkar" diye mesaj attı. Sadece bu. Ben de teşekkür ettim."
"EN ÜST SEVİYEDE, EN ZORLU..."
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma mücadelesinde eski takımı Chelsea'ye karşı oynamanın kendisinde duygu karmaşası oluşturduğunu belirten Fildişi Sahilli oyuncu, "Öncelikle eski kulübüme ve takım arkadaşlarıma karşı oynamaktan mutluyum, aynı zamanda benim için çok özel bir an olacak. Fakat sahada nasıl bir reaksiyon vereceğimi bilmiyorum. Sanırım biraz gerginim" ifadesini kullandı.
Chelsea'de 8 yıl oynadığını hatırlatan Drogba, "Orada her deneyimi yaşadım. En üst seviyede, en zorlu karşılaşmalara çıktım ve bu sayede dünyanın en iyi oyuncuları arasına girdim. Zor bir maç olacak, umarım Galatasaaray üst tura çıkar" şeklinde konuştu.
Galatasaraylı yıldız, 18 Mart Salı günü maçın oynanacağı Stamford Bridge'de taraftarların kendisine hoş bir karşılama yapması beklediğini ve onlarla tekrar bir araya gelmek için sabırsızlandığını belirtti.
"KAR DEĞİL DOLU YAĞIYORDU, TEHLİKELİYDİ"
Kar yağışı nedeniyle ertelenen maçta yaşananları aktaran Drogba, şu ifadeleri kullandı: "O maçta kar değil, dolu yağıyordu ve büyük parçalar halinde buzlar üzerimize geliyordu. Beş dakika içinde topu göremez hale geldik ve her şey tehlikeli olmaya başladı çünkü dolu gözlerinize veya ağzınıza gelmeden topla oynamanız gerekiyordu ve bu da nefes almamızı zorlaştırıyordu. Buffon'la hakemin yanına gittik ve bu şartlar altında maça devam edilmesinin zor olduğunu söyledik ve maç ertelendi ama kar tüm gece yağdı ve ertesi günkü maçta saha koşulları hala çok zorluydu.
Bence bu durum harikaydı çünkü İstanbul kar altında çok güzel. Beni şok eden şeyse maç öğle saatinde oynanmasına ve hafta içi olmasına rağmen stadın neredeyse dolu olmasıydı. Bu durum, taraftarımızın kulübüne ne kadar tutkuyla bağlı olduğunu gösterdi. Wesley Sneijder golü atınca, Eboue ve ben karların üzerine atlayarak sevindik. Daha sonra kardan adam yaptık."
"GEÇEN SEZON GÖSTERDİK"
Juventus'u yenerek takımın güven tazelediğini söyleyen Galatasaray'ın golcüsü, "İyi konsantre olduğumuzda ve fiziksel olarak da hazır hale geldiğimizde birçok dev takımı sahada zorlayabiliriz. Bunu geçen sezon Real Madrid ve Schalke maçlarında da gösterdik. Artık bunlar geride kaldı ve öncekilerden daha önemli başarılar elde etmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Galatasaray'ın Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'le aralarında özel bir arkadaşlık olduğunu kaydeden Drogba, "Aramızda sık sık antrenman yapıyoruz ve birbirimize çok fazla saygı duyuyoruz. Ona gol attırdığım zamanlar mutlu oluyorum. Maçta önce 'iki gol atacağım' dediğinde iddiaya giriyoruz ve başarırsa ben de seviniyorum. Tabii tek gol atarsa iddiayı ben kazanıyorum" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...