Galatasaraylı eski futbolcu milli takımını değiştiriyor!

Galatasaraylı eski futbolcu milli takımını değiştiriyor!

SPOR Haberleri

Bayernli Shaqiri ve eski Galatasaraylı Lorik Cana'nın da içlerinde bulunduğu bir çok oyuncuya FIFA, milli takımlarını değiştirme izni vermeye hazırlanıyor.

Futbolda FIFA'nın devrim gibi bir karara imza atmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz haftalarda ilk maçını Haiti ile oynamasına izin verilen ve FIFA tarafından tanınan Kosova'nın, kökeni kendi topraklarına dayanan futbolcularını bünyesine katma ihtimali belirdi. Üstelik bu oyuncular şu an başka ülkelerin milli formasını giyiyor olsalar bile… Bilindiği üzere ilgili yönetmelikler gereği, A Milli seviyesinde bir ülkenin milli formasını giyen futbolcunun sonradan başka bir ülkenin formasını giyme ihtimali bulunmuyor. Ancak Kosova'nın ulus kimliğine yeni kavuşması, yani sonradan oluşmasının özel bir durum olarak kabul edilip, bu ülke kökenli olup da önceden başka bir milli takımda oynamaya başlamış futbolcuların, Kosova Milli Takımı'na geçişlerine izin verilecek. İsviçre'nin Blick gazetesine nbsp;konuşan FIFA İletişim Direktörü Walter de Gregorio, "Bu oyuncuların istemeleri durumunda Kosova'ya geçme olasılıkları oldukça büyük" ifadelerini kullandı.


İngiltere'yi de etkileyecek
Henüz resmen FIFA üyesi olarak kabul edilmeyen ülkenin önümüzdeki süreçte bu statüye kavuşması bekleniyor. Özellikle İsviçre Milli Takımı forması giyen oyuncular Bayern Münihli Xherdan Shaqiri, Borussia Mönchangladbach'tan Granit Xhaka ve Napoli'den Valon Behrami'nin Kosova'ya geçecekleri belirtilirken, Arnavutluk forması giyen aslen Kosovalı olan eski Galatasaraylı Cana'nın da bu yönde bir tercihte bulunacağı ifade ediliyor. nbsp;


Bu önemli oyuncuların Kosova Milli Takımı bünyesine geçmelerinin Manchester Unitedlı yıldız oyuncu Adnan Januzaj'ı da etkileyeceği konuşuluyor. Belçika ve İngiltere'den milli teklifler alan oyuncunun böyle bir durumda, bir anda iddialı bir takım haline gelecek Kosova'ya katılmakta hiçbir tereddütünün kalmayacağına dikkat çekiliyor. (skorer)

nbsp;Galatasaraylı eski futbolcu milli takımını değiştiriyor!


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...