Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

38 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

/ Kaynak: İHA
38 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mardin'de 1976 yılında başlayan kan davası 38 yıl aradan sonra iki tarafın bir araya gelip el sıkışması ile barışla sonuçlandı.

Mardin merkeze bağlı Akresi köyünde ikamet eden aynı aşirete mensup Sulo ile Şeyhani aileleri arasında 38 yıl önce başlayan ve her taraftan birer kişinin ölmesine, iki kişinin yaralanmasına neden olan kan davası Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar'ın girişimleri sonucu barış ile sonuçlandı. Olayın başlamasının ardından kan davalı iki ailenin biri, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine diğer aile ise Mardin'in Nusaybin ilçesine yerleşmişti. Dündar'ın daveti üzerine Kızıltepe'de düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelen iki taraf el sıkışıp düşmanlığı sone erdirdi. Nusaybin'de ikamet eden aile adına yemeğe Hasan Aslan ile Bismil'de ikamet eden Aksu ailesi adına Şeyhmus Aksu aynı sofraya oturup barıştı. Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar'ın öncülüğünde başlayan barışma girişimlerine katkı sunan Mehmet Nur Sarı ve iki tarafın fertlerinin yanı sıra yemeğe BDP'nin desteklediği Bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, BDP Artuklu Belediye Başkan adayı Emin Irmak ve çok sayıda davetli katıldı. Ahmet Türk misafir olarak katıldığı barış yemeğinde yaptığı konuşmada; dünyanın en güzel şeyinin barış olduğunu ve bu güzelliği gerçekleştiren ailelere teşekkür ettiğini söyledi. nbsp;
İki aileyi bir araya getiren Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, her iki tarafın akraba olduğunu söyledi. Dündar, "Her iki taraf da benim dayılarım. 38 yıl önce iki kişi öldü. İki aile de beni kırmayarak geldi ve barıştı. İki aile barıştı ve tokalaşarak bizleri mutlu etti. İnşallah bu barış tüm küskünlere vesile olacaktır"
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...