Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da hava kirliliği alarmı sürüyor

/ Kaynak: AA
Fransa'da hava kirliliği alarmı sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da ülke genelinde hava kirliliği yüzünden 15 bölge için verilen alarm durumu sürüyor.

Fransa'da son günlerde etkisini arttıran hava kirliliği yüzünden verilen alarm sürüyor. Çevre Bakanlığı, dün 30 bölgede ilan ettiği hava kirliliği alarmının, bugün başkent Paris dahil 15 bölge için devam ettiğini açıkladı. Hava durumundaki olumlu gelişmelere rağmen, alarm durumunun pazar günü de sürmesi bekleniyor.

Hava kirliliği başkent Paris ile Bretonya, Normandiya ve Rhone-Alp bölgelerinde ciddi şekilde hissediliyor. Hava kirliliğinin rekor seviyeye ulaştığı Paris'te belediye, toplu taşımanın hafta sonu boyunca ücretsiz olacağını duyurmuş ve gerekmedikçe araç kullanılmaması çağrısında bulunmuştu.

Bu arada Çevre Bakanlığı'nın yaz aylarına kadar atmosferin konulması amacıyla acil eylem planı hazırladığı bildirildi. Hava kirliliğinin yüksek seviyeye çıkması halinde alınacak kapsamlı önlemleri de içine alacak acil eylem planında, sanayi dünyası ve ulaşım sektörü ile ilgili önemli kararların bulunması bekleniyor.
Fransa'da hava kirliliği alarmı sürüyor

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...