BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Bir dilim pastırma 350 bin liraya çıktı

Bir dilim pastırma 350 bin liraya çıktı

Kurban Bayramı sonrasında besicilerin ellerinde hayvan sayısının azalması, et fiyatlarının da artmasına sebep oldu.



KAYSERİ- Kurban Bayramı sonrasında besicilerin ellerinde hayvan sayısının azalması, et fiyatlarının da artmasına sebep oldu. Ete pararel olarak yapılan zamların ardından bir dilim pastırmanın fiyatı da 350 bin liraya çıktı. Birinci kalite olarak adlandırılan kuşgömü, sırt, antirkod ve tütünlük cinsi pastırmaların kilosu 14 milyon liradan 17 milyon 500 bin liraya, dilme, şekerpare, eğrice, mehle, kürek, kenar ve omuz adı verilen ikinci kalite pastırmanın kilosu 12 milyon liradan 14 milyon liraya, bacak ve kavrama adı verilen üçüncü kalite pastırmanın kilosu ise 10 milyon liradan 12 milyon liraya yükseldi. Birinci sınıf sucuğun kilosu 6 milyon 500 bin liradan 8 milyon liraya, ikinci kalite sucuğun kilosu ise 4 milyon 500 bin liradan 6 milyon liraya çıktı. Et fiyatlarına bağlı olarak pastırma fiyatlarının yükselmesi sonucu, yaklaşık 20 gram ağırlığındaki bir dilim pastırma ise 350 bin lira oldu.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT