Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Nazi Selamı' Anelka'yı yaktı!

/ Kaynak: AA
'Nazi Selamı' Anelka'yı yaktı!

SPOR Haberleri  / AA

Nicolas Anelka, "Nazi selamı" olayının ardından West Bromwich Albion'la görüşerek sözleşmesini sona erdirdiğini iddia etti

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion, lig maçında verdiği "Nazi selamı" gerekçesiyle 5 maç men cezası alan Nicolas Anelka ile yollarını ayırma noktasına geldi. Anelka, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kulüple yaptığımız görüşmeler sırasında bana bazı şartlar altında takımla olan sözleşmemin devam edebileceği söylendi. Bunu kabul edemezdim. Duruşumu bozmamak adına sezon sonuna kadar olan kontratımı sona erdirme kararı aldım" ifadesini kullandı.
West Bromwich Albion da kulübün internet sitesinden Anelka'nın açıklamalarına cevap vererek, Fransız futbolcu ile görüşmelerin devam ettiğini ve sosyal medyada yer alan söz konusu açıklamaları profesyonelce bulmadıklarını belirtti.
Fransız golcünün kulüple sözleşmesinin devam etmesi için ondan iki talepte bulunulduğu belirtilen açıklamada, "28 Aralıkta'ki maçta yaptığı hareket nedeniyle taraftarlardan, sponsorlardan, sponsorlarından ve etkilenen herkesten özür dilemesini ve kulübün belirlediği para cezasını ödemesini istedik" ifadesi yer aldı. Anelka'nın sosyal medyada yer alan sözleşmesini feshetme kararının, yasal olmadığı için bağlayıcı nitelikte olmadığı vurgulanan açıklamada, Fransız golcüye beklenen şartları yerine getirmesi için 14 günlük süre tanındığı ve oyuncunun bu tavrını devam ettirmesi halinde sözleşmesinin sona erdirileceği kaydedildi.
Nicolas Anelka, West Bromwich Albion'un West Ham United ile 28 Aralık'ta oynadığı maçta attığı gol sonrası Nazi selamına benzetilen hareketi nedeniyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 5 maç ihraç cezası almış, West Bromwich Albion ile Fransız oyuncu, cezaya itiraz etmemişti. Anelka'nın söz konusu hareketi, ilk kez Fransız komedyen Dieudonne tarafından 2005'te sahne şovunda yapılmıştı. Sol elin, sağ omzun üzerine konulmasıyla yapılan ve "quenelle" adı verilen hareket Yahudi karşıtı Fransızlar tarafından kullanılıyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...