Tahliye olan paşalar "Sessiz Çığlık" eyleminde

/ Kaynak: İHA
Tahliye olan paşalar "Sessiz Çığlık" eyleminde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Balyoz ve Ergenekon davalarından tahliye edilen Hasan Iğsız, Veli Küçük, Tuncay Özkan ve Nusret Güner "Sessiz Çığlık" eylemine katıldı.

Tutuklu bulunduğu Balyoz ve Ergenekon davasından geçtiğimiz günlerde tahliye edilen emekli Genelkurmay eski İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, bu davadaki tutuklularının yakınları tarafından her hafta düzenlenen "Sessiz Çığlık" eylemine katıldı. Iğsız, burada yaptığı konuşmada, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının çok önemli bir siyasi hamle olduğunu, ancak yeterli olmadığını ifade etti.

Emekli Orgeneral Iğsız, Ergenekon davası tutuklularından tahliye edilen emekli Oramiral Nusret Güner, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, teğmen Mehmet Ali Çelebi ve Tuncay Özkan ile birlikte, Beşiktaş'ta "Vardiya Bizde Platformu"nun bugün 77.'sini düzenlediği "Sessiz Çığlık" eylemini katıldı.
Tahliye olan paşalar "Sessiz Çığlık" eyleminde
Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye edilen emekli Orgeneral Iğsız, burada yaptığı konuşmada, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına değindi. Iğsız, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması çok önemli bir siyasi hamledir, fakat yeterli değildir. Demokrasiden bahsedecek olacaksak, demokrasinin en önemli temel tasının hukuk devleti ilkeleri olduğunu biliyoruz. Eğer bu ilkeler zedelenecek olursa, demokrasiyi diğer vasıtalarla ayakta tutmak mümkün olmaz. Bu sebeple yine siyaset organlarının tamamının iştirakiyle yargıda süratle bir reforma ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ancak bu reformu bekleyemeyecek kadar acil bir ihtiyaç var. Bugün siyasette, toplumda mutabakattan bahsederken, bir kumpastan bahsederken, haksızlık, hukuksuzluktan bahsederken bunun mağdurlarının önemli bir bölümünün hala içerde tutulmasının adalet noktasında izah edebilmek mümkün değildir. Bakın 'biz yargılanmayalım' demiyoruz. Biz 'adil olarak yargılanalım' diyoruz ve yeniden yargılanmak en büyük isteğimiz. Bizim kendimizden bir endişemiz yok. Bir sıkıntımız yok; şu ya da bu mahkeme olsun diye bir talebimiz de yok. Ama bu konuda bir talebim var; eğer yeniden yargılama olacaksa bu şuana kadar özel yetkili mahkemelerin yaptığı şekilde değil; yani kapalı kapılar ardında değil, televizyondan naklen yayınlanarak, açık ve şeffaf bir şekilde yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Eylem tutukluların ve tutuklu yakınlarının hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...