Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırım'da kritik referandum yarın yapılıyor!

Kırım'da kritik referandum yarın yapılıyor!

DÜNYA Haberleri

Yarın yapılacak referandum öncesinde Rusya yanlıları Kırım'da, savaş karşıtları Rusya'da gösteri düzenliyor. Kırım Tatarları ise boykot çağrısı yaptı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Kırım'da yarın düzenlenecek referandumu protesto etmek için "barış yürüyüşü" yapıldı.

Moskova'daki Puşkin Meydanı'nda toplanan oldukça kalabalık bir grup, buradan Saharova Meydanı'na kadar yürüdü. Grup üyeleri burada, Rusya ve Ukrayna bayrakları açtı. Rusya muhalefetinin organize ettiği mitingde, Kırım'da yarın yapılacak referandum ve Kırım'ın Rusya'ya bağlanma talebi protesto edilerek, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü desteklendi.

Kalabalık, "Rusya ve Ukrayna kardeştir" ve "savaşa hayır" şeklinde pankartlar açtı, bu yönde sloganlar attı. Mitinge, muhalif müzik grubu Pussy Riot üyeleri Nadejda Tolokonnikova ve Mariya Alyohina da katılarak destek verdi.

Öte yandan polis, eylemde "yasaklı simge içeren" bayrak açan kişileri göz altına aldı.

"Barış yürüyüşü"ne polis kaynaklarına göre 3, muhalif kaynaklara göre ise 5 bin kişi katıldı.

Kırım'da kritik referandum yarın yapılıyor!


KIRIM'DA RUSYA YANLISI GÖSTERİ DÜZENLENDİ
Kırım'da yarın yapılacak referandum öncesinde başbakanlık binası önünde Rusya yanlısı gösteriler düzenleniyor.

Kırım'ın geleceğini belirleyecek olan referanduma saatler kala Rusya yanlıları Kırım sokaklarında gösteri yapıyor. Başbakanlık binası önünde kurulan standda dans gösterileri düzenlenirken, yoğun kalabalık da gösterileri izliyor.

Alandaki göstericilerin elinde Kırım ve Rusya bayrakları dalgalanıyor. Akşam saatlerinde yeni dans gösterileri ve konserlerin düzenlenmesi bekleniyor.

Meydanda bulunan ve Rusya ile bütünleşme yanlısı olanlar, "evimize geri dönüyoruz" diyerek hislerini dile getiriyor.

Kırım'daki parlamento binasında ise şimdiden dev bir Rus bayrağı asılmış durumda.


Kırım'da kritik referandum yarın yapılıyor!

300 BİN KIRIM TATARI REFERANDUMU BOYKOT EDECEK nbsp;


Rus askerlerinin çevrelediği Kırım'da yarın yapılacak olan referandum konusunda bazı Kırım Tatarları boykot kararı aldı. Kırım genelinde 300 bin civarında olan Tatarların sandığa gitmeyecek olmasının referandumu etkileyeceği belirtiliyor. nbsp;
Rus askerlerinin Kırım'a girmesinin ardından, Tatarlar Ruslara tepkisi sürüyor. Kırım genelinde yaşayan tüm Tatarlara çağrı yapılarak sandığa gitmemeleri konusunda uyarılar yapıldı. Konuyla ilgili İHA'ya konuşan Kırım Tatar Meclisi Üyesi Rıza Şevkiyev, Tatar halkının bugüne kadar çok çileler çektiklerini belirterek, Rus askerlerinin kentteki varlığından rahatsız olduklarını dile getirdi. Şevkiyev, 16 Mart'ta yapılacak referanduma Tatarların katılmayacağını belirterek, "Biz Rusya'ya bağlanmak istemiyoruz. Kırım Parlamentosu anayasaya aykırı olarak bir karar alıyor. Her şey önceden planlanmış. Referandumun sonucu da önceden belli. Bu nedenle biz Kırım Tatarları olarak sandığa gitmeyeceğiz" dedi. nbsp;
Kırım Tatarları da sandığı boykot edeceklerini belirterek, referandumdan çıkacak sonucu da tanımayacaklarını ifade etti. nbsp;


Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...