Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bekir Bozdağ'dan 'fezleke' açıklaması: Sadece...

/ Kaynak: DHA
Bekir Bozdağ'dan 'fezleke' açıklaması: Sadece...

GÜNDEM Haberleri  / DHA

17 Aralık operasyonu kapsamında 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekelere ilişkin Adalet Bakanı Bozdağ'dan açıklama geldi.

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili eski bakanlar hakkında Meclise gönderilen fezlekelerle ilgili olarak, "Sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlar soruşturma komisyonu marifeti ile incelenebilir ve sadece soruşturma komisyonunda bulunan üyeler inceleyebilir. Benim kanaatim de o yöndedir. Mecliste devam edecek süreç de bir adli süreçtir. O yüzden meclisin bilgisine sunulmuş olması bana göre bu dosyaların içeriklerinin bütün milletvekilleri tarafından incelenmesi sonucunu doğurmaz" dedi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açılış sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 4 eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekenin internete sızdığının hatırlatılması üzerine, Bozdağ, "Tabi meclise ara verdikten sonra bu konu Türkiye'nin gündemine geldi. Şu anda Meclistedir. Mecliste tabi bu bir adli süreç olduğu için adli sürece uygun usulün izleneceğini tahmin ediyorum. Dün meclis başkanımızın yaptığı bir açıklama da var bu yönde. Çünkü iddia edilen konular şu anda bir yönü ile vekil olmayanlarla ilgili soruşturulan konular. Sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlar da bir takım suç isnatları. Ancak bunlar da soruşturma komisyonu marifeti ile incelenebilir ve sadece soruşturma komisyonunda bulunan üyeler inceleyebilir. Benim kanaatim de o yöndedir. Çünkü bu mecliste devam edecek süreç de bir adli süreçtir. Adli süreçlerde nasıl bu işliyorsa öyle işleyecektir. Meclisin yaptığı da böyle bir husustur. O yüzden meclisin bilgisine sunulmuş olması bana göre bu dosyaların içeriklerinin bütün milletvekilleri tarafından incelenmesi sonucunu doğurmaz. Çünkü soruşturmanın gizliliği esastır, gizliliğin ihlali de bizim hukukumuz da suçtur" diye konuştu.

AÇIKLAMALAR HUKUKA UYGUN OLMALI


CHP Genel Başkanı nbsp; Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "fezlekelerin içeriğini milletvekillerinin bilmesi gerekir" yönündeki konuşmasına Adalet Bakanı Bozdağ şöyle cevap verdi: "Açıklamamalarımızı hukuka uygun yapmamız lazım. Hukuk ne diyorsa ona göre konuşmamız lazım. Hukuk bunun bir adli süreç olduğunu söylüyor, dolayısıyla adli süreçlerde ne zaman aleniyet başlar, ne zaman gizlilik başlar, bu Bekir Bozdağ'ın veya Kemal Kılıçdaroğlu'nun düşüncesine göre oluşmaz, yasaya göre oluşuyor. Bu konularda yasa hükümleri çok açık."

OKULLARDA SİYASET YAPILAMAZ

Bazı özel yurtlarda Başbakan aleyhinde propaganda yapıldığı iddiaları hakkında da konuşan Bozdağ şunları söyledi:
"Ben başka illerde ne olduğunu bilemem, onları biz de basından takip ediyoruz. Yozgat'ta özel bir kolejde öğrencilerin, üniversitede okuyan bazı öğrencilerin toplantı yaptığına ilişkin broşürler dağıtıldığına ilişkin bir husus olduğunu biliyoruz. Şimdi bu hususta kolluk kuvvetlerinin incelemesi sırasında ortaya çıkmış, ifadeleri alınmış, sonra da konu savcılığa intikal ettirilmiş. Okullar hangi partiye öğrencilerin veya velilerinin oy vereceğinin telkinin yapıldığı yer değildir."

EVLERE GİDİP İFTİRA ATIYORLAR

Evlere giden bazı grupların partilerine karşı iftira attığını öne süren Adalet Bakanı Bozdağ, "Bizim dinsizliğimize kadar söylenmedik iftira kalmıyor. Allah'tan korkarlar. Bir insana 'dinsiz' demek nasıl bir anlayışın eseridir. Her gün camide gördüğü insana kalkıyor, evleri geziyor, 'bunlar böyle' diyorlar. Elinizi vicdanınıza koyun, iftiranın da bir sınırı vardır. Ama bunlar sınırsız bir iftira anlayışına devam ediyor" dedi.

Bütün icraatlarının halkın gözlerinin önünde olduğunu belirten Bozdağ, milletin her zaman sevdiklerinin peşinden gittiğini ifade etti. Bozdağ, "Atatürk'ün peşinden giderken milleti silah zoruyla Atatürk'ün peşine kimse takmadı, bu millet zor zamanda Atatürk'ün peşinden takıldı gitti. İyi ki takıldı. Büyük bir Türkiye oldu. Düşmandan yurdumuz kurtuldu, iyi bir noktaya geldik. Menderes'in peşinden takılmak için de millet zorlanmadı. Hatta Menderes'in peşinden gitmeyin diye de nice baskılar yapıldı. Ama bu millet Menderes'in peşinden gitti. İyi ki gitti çarıktan ayakkabıya geçti. Nice değişim o dönemde yaşandı. Burada büyüklerim var, onlar çok iyi bilirler, Menderes'in gelmesi ile Türkiye'de nelerin değiştiğini, şimdi bizim için hayal gibi geliyor ama o zaman öyle değildi" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...