Demirel: İlk 4'e kalmak istiyoruz

/ Kaynak: İHA
Demirel: İlk 4'e kalmak istiyoruz

SPOR Haberleri  / İHA

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Ankara'da oynayacakları maçları kazanıp İstanbul'a gelmek istediklerini söyledi.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi sonrası grup eşleşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Ankara'da oynayacakları maçları kazanıp İstanbul'a gelmek istediklerini söyledi.
nbsp;Çırağan Sarayı'nda düzenlenen kura çekimi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Fransa ve Kanada Milli Takımlarını yakından tanıdıklarını ancak Mozimbik Milli Takımı ile ilgili hazırlık yapmaları gerekeceğini söyledi.

nbsp;"İLK 4'E KALMAK İSTİYORUZ"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Ankara'da mutlaka kazanarak bir sonraki tura, İstanbul'a gelmek istediklerini belirterek, "İnşallah ilk 4'e kalmak istiyoruz. Hem Fransa hem de Kanada bildiğimiz rakipler. Mozambik'i çok iyi tanımıyoruz ama onları yenebileceğimizi düşünüyorum. Bu dört içerisinde maçlarımızı kazanıp İstanbul'a başarılı bir şekilde gelmek istiyoruz. Bu gece burada önemli olan FIBA'ya kayıtlı 198 üyemizi burada ağırlıyor olmamız. Bu geceki ana konuşmacımız olan sayın Muhtar Kent'e de çok teşekkür ediyorum. Kendisi Dünya'daki en önemli iş liderlerinden birisi ve yönettiği kurumda da dünya basketbolunda kadınların geleceğini şekillendirmesi anlamında çok önemli işler yapıyorlar. Dünya şampiyonasına destek vermek için de bu akşam buraya geldi. Ben medyaya da çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki şampiyonayı da daha fazla duyurarak çok sayıda seyircimizin gelmesine yardımcı olacaksınız" diye konuştu.

nbsp;YILDIZOĞLU: "BÜYÜK HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN HER TAKIMLA OYNAMAYA HAZIRIZ"

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise hem milli takım için hem de halkımız için güzel bir kura olduğunu söyleyerek, "Açıkçası kuradan önce rakip seçmedik. Sonuçta büyük hedeflerimiz var ve büyük hedeflerimizi gerçekleştirmek için bu turnuvada her takımla oynayabileceğimizi biliyoruz. Bizim için iyi bir kura. Hem takımımıza hem de halkımıza hayırlı olsun diyorum. Fransa bizim çok yakından tanıdığımız bir rakip. 2011'de onları yarı finalde eleyip final oynamıştık. 2013'de maalesef onlara elendik ve üçüncülük-dördüncülük maçlarına kaldık. Sonuçta çok yakından tanıdığımız bir rakip ve onlarla oynayabildiğimizi biliyoruz. Burada seyirci desteği ile birlikte Fransa'yı yenebilecek güçte olduğumuzun farkındayız" ifadelerini kullandı.

SONAT: "BU BİR DÜNYA ŞAMPİYONASI VE HANGİ TAKIM ÇIKARSA ÇIKSIN ÇOK BİR ŞEY FARK ETMİYOR"


Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat da bu turnuvanın bir dünya şampiyonası olduğu için tüm rakiplerin zorlu olacağını vurgulayarak, "Bu bir dünya şampiyonası ve hangi takım çıkarsa çıksın çok bir şey fark etmiyor. Çünkü hepsi kendi kıtalarının şampiyonları ve Avrupa'da çok güçlü takımların olduğu bir bölge. Karşımıza kim çıkarsa çıksın hedeflediğimiz bir durum var. Bunu yapabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz hazırlıklarımızı yapıp yolumuza ona göre devam edeceğiz. Fransa çok güçlü bir takım ama biz 2011'de onları yenerek final oynamıştık. Bu turnuvada da onlara karşı başarılı olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...