Ukrayna'dan Kırım'a diyalog çağrısı

/ Kaynak: AA
Ukrayna'dan Kırım'a diyalog çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Hükümeti'nin Kırım Özerk Cumhuriyeti yöneticileriyle diyaloğa açık olduğu bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın yarın yapılacak referandumun geçersiz sayılması ve onun sonuçlarının uluslararası toplum tarafından tanınmaması koşuluyla Kırım yöneticileriyle, bölgedeki sorunun barışçıl yolla çözülmesine ilişkin diyaloğa açık olduğu belirtildi.

Kırım'da yarın yapılması planlanan referandumla ilgili açıklamada, bunun dışındaki herhangi bir tutumun Ukrayna'ya karşı "düşmanca bir tutum ve onun içişlerine dışarıdan açıkça karışma" olarak kabul edileceği ve bunun uluslararası hukuk normlarına ve devleti ayakta tutan değerlere aykırı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasını, ülkedeki barış ve istikrarın sağlanmasını ve Kırım'daki durumun daha da tırmandırılmamasını gerçekten isteyen uluslararası kamuoyunun tüm çabalarını, Ukrayna Hükümeti ile Kırım yöneticileri arasındaki diyaloğun başlatılması ve sorunun barışçıl yolla çözülmesine yönlendirmesi çağrısında bulunulurken, "Ukrayna tarafının böyle bir diyaloğa tamamen açık olduğu" vurgulandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...