G8 ülkeleri Rusya olmadan toplanıyor

/ Kaynak: AA
G8 ülkeleri Rusya olmadan toplanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

G8 ülkelerinin, Rusya olmadan Londra'da bir zirve planladığı iddia edildi

Alman Spiegel dergisi, G8'e üye olan ülkelerin Rusya olmadan bir zirve düzenleme hazırlığı içinde olduklarını iddia etti.

Derginin internet sayfası "G8, Rusya'nın atılmasını hazırlıyor" başlığıyla verdiği haberde, İngiliz hükümetinin G8 Zirvesi'nin düzenlenmesi için alternatif yer olarak Londra'yı önerdiği belirtildi.

Alman hükümet çevrelerine dayandırılan haberde, İngiltere'nin bu teklifi G8'e üye olan Rusya dışındaki diğer ülkeler ABD, Almanya, Japonya, Kanada, İtalya ve Fransa tarafından ilgiyle karşılandığı kaydedildi.

G8 Zirvesi'nin aslında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenmesinin ön görüldüğüne işaret edilen haberde, Rusya'nın Kırım'daki krizden dolayı G8 üyesi olma statüsünü de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kırım konusunda uzlaşmaya gitmemesi durumunda Alman hükümetinin, nisan ayında yapılması planlanan Alman-Rus hükümetlerarası istişare toplantısını iptal etmek istediğine işaret edildi.

Alman hükümet çevrelerinin bu şartlar altında söz konusu toplantının en fazla ''küçük ve soğuk bir şekilde'' düzenlenebileceği, mevcut koşullar altında başka bir şeyin mantıklı olmayacağının ifade edildiği belirtildi.

Rusya'nın üye olmadığı G7 ülkeleri Kırım'daki gelişmelerden dolayı daha önce G8 Zirvesi'nin hazırlıklarını askıya alma kararı vermişti.

Rusya bu yıl G8 dönem başkanlığını üstleniyor ve haziran ayında Soçi'de G8 Zirvesi'ni düzenlemeyi planlıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...