İzmit Körfez Köprüsü'nün ayakları sulara gömüldü

İzmit Körfez Köprüsü'nün ayakları sulara gömüldü

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü Ayağı Keson Batırma Töreni'ne katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dilovası'ndan Hersek'e feribotla 40 dakika olan seyahat süresini, 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Köprüsü'nün ayak batırma töreninede konuştu.

17 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL

Başbakan bugüne kadar kamulaştırma çalışmaları ve inşaat işleri olarak 3 milyar 650 milyon lira harcama yapıldığını, 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, bu yolların üzerinde dağları delerek 122 ayrı tünel inşa ettiklerini belirterek, "Dağlar çıktı, açtık geçtik. Vadiler çıktı, viyadüklerle geçtik. Tabiat engellerini aşmak öyle veya böyle halloldu da, bunun dışında büyük projeleri, küresel projeleri engellemek için yeri geldi karşımıza bir kısım yargı engelledi, yeri geldi çeteler, siyasete yönelik saldırılar çıktı. Sabırla, dirayetle dik durarak işte o engelleri de aştık" dedi.

DÜNYANIN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK KÖPRÜSÜ

Erdoğan, Dilovası'nda İstanbul-Bursa-İzmir Otoyoluİzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma töreninde yaptığı konuşmada, bağlantı yollarıyla birlikte 403 kilometrelik bu otoyolun en önemli bölümünün İzmit Körfez geçişi olduğunu belirterek, bu otoyolun İzmit Körfezi'ni asma köprüyle geçeceğini, bu köprünün kendi sınıfında toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın dördüncü büyük köprüsü olacağını söyledi.

DENİZİN 40 METRE ALTINDA OLAN TEMELLER ÜZERİNE AYAKLAR KONDU

Köprünün başka yerde imal edilen keson temellerinin yüzdürülerek getirildiğini ifade eden Erdoğan, denizin 40 metre altındaki daha önce temelleri atılan o temellerle uzunluğu 42 metreyi bulan keson temellerin birleştirildiğini anlattı. Erdoğan, üstteki keson temellerin denizin altındaki keson temellerle çok hassas bir batırma işlemiyle birleştirileceğini belirterek, böylece köprü inşaatının önemli bir aşamasının daha tamamlanmış olacağını kaydetti.

Erdoğan, emeği geçen, katkısı olan başta eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, yüklenici firmalara, mimarından mühendisine işçisine kadar herkese teşekkür etti.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK

Önümüzdeki yıl sonu itibarıyla İzmit Körfez geçişi asma köprüsü ile Gebze-Kemalpaşa ayrımı ve İzmir bölümündeki çalışmaların tamamlanacağını dile getiren Erdoğan, projenin tamamında kamulaştırma çalışmalarında yüzde 80, yapım işlerinde yüzde 30 gerçekleşmeye ulaştıklarını söyledi.

ENSONHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...