Topbaş'tan romanlara özel projeler

/ Kaynak: İHA
Topbaş'tan romanlara özel projeler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş 'İstanbul Roman Buluşması' programına katıldı.

"İstanbul Roman Buluşması"na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugüne kadar verilmeyen bazı hakları, özellikle eğitim, iş ve barınma başta olmak üzere birçok çalışmalarımız olacak. Önümüzdeki dönemde her alanda eksiklikleri düzeltmeyi kendimize görev edindik" dedi.

nbsp;İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu işbirliğinde İBB Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 'İstanbul Roman Buluşması', Roman vatandaşların yoğun katılımı ile büyük coşku içerisinde gerçekleşti. Romder Mehter Takımı, Kobra Murat, Grup Kali, Serkan Çağrıcı, Tarık Mengüç ve Kibariye gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı organizasyonda Romanlar doyasıya eğlendi. Organizasyona İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İstanbul Roman Federasyonları Başkanı Adnan Demirez ve Roman dernekleri başkanları katıldı. Roman vatandaşların büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Topbaş, "Roman vatandaşlar müziğiyle, dansıyla, örf ve adetleriyle çok büyük bir zenginliği ortaya koyuyor. Böyle bir farklılığı ve zenginliği olan Roman vatandaşlarımız maalesef dünyanın birçok yerinde zulümler yaşadı. Biz biliyoruz ki yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevmeliyiz. Biz pek çok rengiyle 76 milyonluk bir ülkeyiz. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Bu topraklarda doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir millet olmanın gururunu yaşamaktayız. Ecdadımız kol kola, omuz omuza girerek Çanakkale'yi geçilmez kıldılar. Ve bu topraklarda asırlardan beri beraberce hoşgörü içinde yaşamaktayız" şeklinde konuştu.

nbsp;YENİ DÖNEMDE ROMANLARA ÖZEL PROJELER


Başkan Topbaş, kendisinin de Kasımpaşa'da Romanlarla iç içe büyüdüğünü ve Romanları çok iyi tanıdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
nbsp;"Şeyh Edebali'nin dediği gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yücelsin.' Biz bu anlayıştayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak seçim sonrası çok daha farklı bir çalışmayı federasyon ve derneklerimizle birlikte yapacağız. Bugüne kadar verilmeyen bazı hakları, özellikle eğitim ve iş başta olmak üzere birçok çalışmalarımız olacak. Sizin sevginiz ve sıcaklığınız bize güç katmakta. Bu anlayışla İstanbul'a yaptığımız hizmetlerde özellikle roman vatandaşlarımızın istifade edeceği barınma başta olmak üzere her alanda eksiklikleri önümüzdeki dönemde düzeltmeyi kendimize bir görev kabul ettik. Gönüller imar edilmeden şehirler gelişmez. Biz önce gönülleri kazanmayı şiar edindik. Bu anlayışla sizlerle kol kola girerek geleceğe yürüyeceğiz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...