İlik nakli yapılan Talha bebekten kötü haber var

/ Kaynak: DHA
İlik nakli yapılan Talha bebekten kötü haber var

YAŞAM Haberleri  / DHA

'Omen Sendromu' rahatsızlığı tedavisi gören 7 aylık Talha bebeğe, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine ilik nakli yapıldı.

İzmir'de, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 'Omen Sendromu' rahatsızlığı tedavisi gören 7 aylık Talha bebeğe, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine ilik nakli yapıldı. Operasyon sonrası çoklu organ yetmezliği çeken ve yoğun bakıma alınan Talha, yaşam destek ünitesine bağlandı. Yakınlarının hastanedeki kritik bekleyişi sürüyor.

Aydın'da dünyaya geldikten 34 gün sonra yüzünde ve vücudunda kızarıklıklar çıkan ve hastalanan Talha bebeğe, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 'Omen Sendromu' teşhisi konulup, ilik nakli yapılmasına karar verildi. 50 binde bir kişide görülen 'omen sendromu' hastası 7 aylık Talha bebek için ailesi, sosyal medyadan bağış çağrıları yaptı. Dünyadaki kemik iliği bankalarından yapılan araştırmalar sonrasında, ABD'de 3 donör ile 1 kordon kanı, uygunluk gösterdi. Gerekli testlerin tamamlanmasıyla da ilik, Türkiye'ye getirildi. Talha bebek ise, onkoloji servisinde nakil hazırlığı için özel odaya alındı.

DURUMU KÖTÜLEŞİNCE NAKİL YAPILDI

Kemoterapi tedavisinin adından önümüzdeki hafta yapılması planlanan nakil, Talha bebeğin sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine erkene alındı. Saat 17.00'de başlayan operasyon 17.30'da son buldu. KİT odasında tedavisi süren Talha bebeğin çoklu organ yetmezliğine bağlı sağlık durumu kötüleşti. Yoğun Bakım Servisi'ne alınan Talha, makineye bağlı yaşamaya başladı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...