Bursaspor ayrılığının ardından Tuncay Şanlı ile konuştuk

Bursaspor ayrılığının ardından Tuncay Şanlı ile konuştuk

SPOR Haberleri

O küfreden veya taş atan insanların, kendi oğlu o sahada olsa aynı şeyi yapabilir mi? İstediğin kadar o renge aşık ol, ya canından bir parça o sahada olsa?

Bursaspor'a vedasından sonra ilk kez röportaj veren, ortak dostumuz Aysestetik aracılığıyla ulaştığım ve bizi kırmayan Tuncay Şanlı'ya futboldan, evliliğe bakışına kadar herşeyi sorduk ve tüm doğallığıyla, tevazuyla cevapladı.
gt; Kendinizi başarılı buluyor musunuz?
Hayatımdan her zaman memnunum ve şanslı olduğumu hissederim. Çok şükür. Geçmiş değil gelecek önemlidir. Ama her zaman da hayatımdan memnun olmuşumdur.
gt; Fenerbahçe'yi bırakıp İngiltere'ye gidişiniz çok tartışıldı. Neden bu kadar kararlıydınız o zaman?
Bazı şeyler vardır anlatamazsınız. Anlatsanız da karşı taraf ne kadar hissedebilir. Orada yaşadıklarım, yaptıklarım, orada geçirdiğim zaman hem futbol hem yaşam olarak baktığımda o isteğimin karşılığını aldım diyebilirim. Tabii ki insanlar çok farklı şeyler de söyleyebilir en iyi döneminde bıraktın gittin gibilerinden. Ama oraya gitmekten hiç bir zaman pişman olmadım, çünkü İngiltere'de oynamak istiyordum. Oradaki takımın ismi veya büyüklüğü küçüklüğü önemli değildi, sadece öyle bir hayalim vardı. Oraya gittiğimde de bu hayalim gerçek oldu, o yüzden keyif aldım çok mutlu oldum diyebilirim.
gt; Bursaspor'a veda ettiniz, nasıl bir dönemdi Bursaspor sizin için?
Bursa'yı seven birçok taraftar da bana destek oldu. Ama tabi Fenerbahçe'liliğimden dolayı farklı bakanlar da oldu, yanlış anlaşılmalar da oldu. O dönemde rahmetli başkan bunu çok iyi idare etti, Ertuğrul Hoca'yla beraber. Ertuğrul hoca bıraktığında ben de bırakmıştım Bursa'yı. Ama rahmetli başkan 'Ben burada olduğum sürece sen de burada olacaksın.' demişti. Ona olan saygımdan ve sevgimden dolayı da kalmıştım. Taraftarın beni yanlış anlamasını bazen anlayabilirim. Onların, Bursa taraftarının renklere olan sevgisi farklıdır. Ben de zaten renklere saygı duyup işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Benim kimliğim, içimdeki Fenerbahçeliliğim başkadır. Ama ben hem kendime saygım, hem takım arkadaşlarım saygım, hem de o camiaya saygımdan işimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Farklı bir tecrübeydi benim için.
gt; Kalp kırıldı mı ?
Bugüne kadar hiç konuşmadım. Ayrılırken de sözleşmemi feshederken dahi konuşmadım. Tek kelime etmedim. Orada yaşananlar orada kalmıştır. Futbol sevgim çok var. Ama renge olan fanatikliğimdir. Üzülürüm, ağlarım, seviniriz çünkü biz duygusal insanlarız. Ama kişinin karakterine kişiliğine küfredildiğinde o sizi kırıyor ister istemez. Bazen işler istediğiniz gibi gitmeyebilir, işinizi en iyi şekilde yapamayabilirsiniz ama oraya saygı duyup, o taraftarın formaya olan sevgisini gördükten sonra onlara daha fazla bir şey vermek, daha fazla mücadele etmek istersiniz. Onu anlatmaya çalıştım ben aslında Bursa'da. Ama onu anlamayan insanlar da oldu, onların bakış açısıdır onları da anlamak lazım. Ama bu şekilde olduğunda oraya üst düzey oyuncuları getirmek biraz daha zorlaşacak bence bundan sonraki dönemlerde. Bence Bursa'nın en büyük eksikliği budur diye düşünüyorum.
gt; Bundan sonra ne olucak, Tuncay Şanlı için?
Kendi açımdan baktığımda şu anda böyle bir fırsat yakaladım. Keyif alıyorum, hem aileme arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum. Yeni sezonda ne olur ne biter çok fazla bir plan yapmadım. Ama yurt dışında oynamak istiyorum. İnşallah hayırlısı olur benim için.
gt; Ortadoğu'da futbola bakış açınız nasıl? Bülent Uygun Hoca da isminizi söyledi bir kaç röportajında? Katar'a gider misiniz?
Olabilir neden olmasın. Ben artık şöyle bakıyorum. Başka bir ülkeye gidip, başka bir futbol kültürüne gidip farklı şeyler yaşamak insana heyecan veriyor. Olabilir, ama olmaya da bilir. Tabii ki hocayla çalışmak bana keyif verir. Zaten ayrı bir dostluğumuz vardır. Şu an birşey söylemek çok yanlış olur. Farklı bir ülkeye giden bir türk başarılı olduğunda bir kapı az da olsa aralanıyor. İnşalllah bundan sonra da devam eder böyle.
gt; Sosyal medyaya bakış açınız nasıl? Son günlerde hayatımızda bu kadar ön planda olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Twitter'da birşey yazmaya korkuyorum. Cevap verseniz bir türlü, vermeseniz başka türlü. O yüzden çok aktif de değilim sosyal medyada. Sadece bazen hakkımda bir haber çıkarsa o zaman iletmek için kullanıyorum. Biz abartmayı da seviyoruz. Her yediğimizi içtiğimizi twitter a koymak ne kadar mantıklı ? Kavga etmek kötü ama Tümer Metin yıllar önce birşey söylemişti; "Biz kötüden besleniyoruz maalesef". Bu da bize zarar veriyor, hem sosyal medyada hem normal yaşantımızda.
gt; Önyargılı mısınız?
Hayır. Özellikle de belli bir yaşa geldikten sonra insanlar gözükenden farklı olabilir. Gördüğünüzden farklı olabilir bir insanın içi, karakteri. Hem dinen hem de kişilik olarak bana keyif vermiyor. O yüzden geçtim atladım o seviyeyi, önyargılı değilim.
gt; Hırs iyi midir kötü müdür sizce?
Yetenek hırs, mücadele olmadan bir işe yaramaz. Özel hayatta da öyledir. Ama seviyeyi ayarlamak lazım. Hırs dozajını ayarlayabiliyorsanız iyi birşeydir.
gt; Aşk? Evlilik?
Aşık olmak isterim. Kız arkadaşım olsun keyif alayım. Onun için birşeyler yapayım. Ama son dönemde yok . Evlilik düşündüm, hala da düşünüyorum. Ama bazen de çekiniyorum.
gt; Çocuk?
Çok seviyorum ve 5 tane de yeğenim var. Etrafımda çalışanların da çocukları var. Hep çocuklarla olunca, acaba onlarla mı geçiştiriyorum diyorum çocuk özlemimi. Nasip, kısmet ama yaş çok fazla geçmeden yapmak lazım. Nasip göreceğiz, Allah uzun ömür verir inşallah.
gt; Evlenmek istediğiniz, hayalinizdeki kadın nasıl birisi? Fiziksel özellikler önemli mi?
Doğallık, samimiyet çok önemli. Farklı şeyler düşünüp ama rahatlıkla konuşabilmek. Görselliktir güzellik, içinde samimiyet yoksa anlamı olmaz. Ama tabii ki aşk bu kiminle ne zaman karşılaşacağınız belli olmaz. Samimiyet varsa fiziksel özellikler anlamlı değildir. Diyeceksiniz daha önceki kız arkadaşların çok güzel, ama o nasip öyle denk gelmiş demek ki. Ama devamı olmamıştır öyle de bakabilirsiniz olaya. Herşey güzellik değildir, fiziksel görüntü değildir. Nasip. Böyle bir profil çizmek bile beni rahatsız eder.
gt; Futbolda son yaşanan tatsız olayları nasıl değerlendiriyorsun? Trabzon'da olanlar mesela?
İnsanların bu kadar agresif, bu kadar kavgayı sevmesini anlamış değilim. İngiltere'de farklıydı mesela. Maçı kazansanız da kaybetseniz de sahada kalırdı. Önce insanın kendisine ve ailesine saygısı olması lazım. O küfreden veya taş atan insanların, kendi oğlu kendi yakını o sahada olsa aynı şeyi yapabilir mi ? Onu kendilerine önce sormak gerekir. İstediğin kadar o renge aşık ol, eğer canından bir parça o sahada olsa; işini iyi yapmadı diye küfredebiliyormusun önce onu kendine sor...


nbsp;Bursaspor ayrılığının ardından Tuncay Şanlı ile konuştuk

"Bursaspor'a gelmemde rahmetli başkan İbrahim Yazıcı ve Ertuğrul hocanın çok katkısı vardı. Onların bana güveni ve desteği çok farklıydı. Bursa'yı seven birçok taraftar da bana destek oldu. Ama tabii Fenerbahçe'liliğimden dolayı farklı bakanlar da oldu, yanlış anlaşılmalar da oldu."



nbsp;Bursaspor ayrılığının ardından Tuncay Şanlı ile konuştuk
nbsp;Bursaspor ayrılığının ardından Tuncay Şanlı ile konuştuk


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...