Mısır'da seçim ertelenmeyecek

/ Kaynak: AA
Mısır'da seçim ertelenmeyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Hükümet Sözcüsü Salah, ülkede artan şiddet olayları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Mısır Bakanlar Kurulu, El-Kalyubiye'de güvenlik kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 6 askerin hayatını kaybetmesi üzerine başkent Kahire'de olağanüstü toplandı.

Başbakan İbrahim Mihlib başkanlığında, 5 saat süren toplantıya Savunma Bakanı Mareşal Abdulfettah es-Sisi, ilgili bakanlar, emniyet ile güvenlik birimlerinin üst düzey yetkilileri katıldı.

Hükümet Sözcüsü Hani Salah, ülkede artan şiddet olayları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını, hukukun üstünlüğünü koruyarak terörle mücadele edeceklerini belirtti.

Toplantının ardından yayımlanan bildiride ise terör ile şiddete karşı kararlı ve caydırıcı tedbirlerin alınacağı vurgulandı. nbsp;

Bildiride, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden azledilmesinden sonra meydana gelen şiddet olaylarında 250 polis ve askerin ölmesinden sorumlu tutulan terör örgütlerine yönelik şiddetli yaptırımların olacağı belirtildi.

Terörle mücadele eylem planının hemen devreye gireceği vurgulanan bildiride, anayasada açıkça belirtilen, terör ile olağanüstü hallerde asker ve polise özel yetki verilmesi ile terör suçlularının askeri mahkemede yargılanmasına onay veren 204. Madde'nin tereddütsüz uygulanacağı bildirildi.

Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Devletin güvenliğini tehlikeye atan ve terörist faaliyetler içinde bulunan unsurlara yönelik her türlü tedbirler alınacak. Ülkenin giriş kapıları, şehirlerin giriş ve çıkışları ile birlikte kent merkezlerinde polis ve asker, gerekli gördüğü her yerde sıkı denetim yapabilecek. Halkın güvenliği nbsp; için her türlü tedbir alınacak."

Bildiride, bazı sendikalar tarafından çeşitli fabrikalarda sürdürülen grevlerin, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlar göz önüne alınarak sona erdirilmesi istendi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...