Dikiz aynası tarih oldu

Dikiz aynası tarih oldu

YAŞAM Haberleri

Otomobillerde de klasik dikiz aynalarının yerini kameralar alıyor. İlk Nissan'da kullanılan teknoloji diğer otomotiv üreticilerine örnek oldu.

Japonya merkezli otomotiv firması Nissan, dikiz aynaları yerine; arabaların arkasına yerleştirilen kameralarla alınan görüntülerin yansıtılacağı LCD monitörler koymaya hazırlanıyor. Bu şekilde çok daha net görüntü elde ediliyor. Aynadan yansıyan görüntü yerine kameradan gelen görüntü, netliğin yanı sıra; şoförlere çok daha güvenli sürüş imkanı sağlıyor. Zira bu şekilde görüntü koltuk başlıkları, yolcular, eşyalar gibi engellerden etkilenmiyor. Aynı şekilde arka camın kirli olması da görüntüyü bozmuyor. Sistemde arabaların arkasına yüksek çözünürlüklü kameralar monte edilecek. Sürücü, isterse dikiz aynasını klasik hale de getirebilecek. Nissan sözcüsü Andy Palmer, "Akıllı aynalar müşterilerimize en iyi görüş imkanını verecek. Onlar, arka taraf dolu, yol şartları ne kadar kötü olsa da bundan etkilenmeyecekler" dedi. Nissan, bu tekniği öncelikle Japonya'da kullanıma sokacaklarını; 2015'te de dünyanın geri kalanına yayacaklarını bildirdi.

nbsp;Dikiz aynası tarih oldu


YENİ SİSTEM DAHA NET VE GÜVENLİ
Yüksek çözünürlüklü kamera, görüntüyü araç içindeki aynaya aktaracak. Böylece ışık yansımalarından etkilenmeyecek görüntü engelsiz olarak sürücünün hizmetinde olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...