Yumurtalık Hattı'nda hedef tam kapasite

Yumurtalık Hattı'nda hedef tam kapasite

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin enerji sevkiyatında Irak ve Avrupa arasındaki en ideal yol olduğunu belirten Yıldız, Bütün tarafların yararına bir işbirliği arzu ediyoruz dedi

Irak'ta siyasi kriz oluşturan "enerji kaynaklarının nakli" konusunda Türkiye kolaylaştırıcı role soyundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyi veya güneyi fark etmeksizin bu ülkedeki doğal kaynakları uluslararası piyasalara aktarmak istediğini vurguladı. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın soru önergesini yanıtlayan Yıldız, şu bilgileri verdi: "Ülkemiz Irak ile enerji faaliyetlerini uluslararası hukuk çerçevesinde Türkiye ve Irak'ın iç hukuk düzenine uygun ve saygılı bir şekilde yürütmektedir. Irak merkezi hükümetiyle yapılan görüşmeler olumlu şekilde gerçekleşmiş olup sürecin üçlü mekanizma çerçevesinde yürütülmesi hedeflenmektedir. Mevcut durumda ülkemiz, Irak'ın kuzeyi ya da güneyi fark etmeksizin Irak doğal kaynaklarının Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara ulaştırılması bağlamında kolaylaştırıcı bir rol üstlenmektedir... Gerek Irak merkezi hükümetiyle gerekse de IKBY yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ülkemizin IKBY petrollerinin Türkiye üzerinden pazarlanması hususunda bütün tarafların yararına olacak şekilde üçlü bir işbirliğinin hayata geçirilmesinin arzu edildiği bildirilmiştir. Türkiye, bölgedeki halihazırda mevcut siyasi gelişmeler dikkate alındığında Irak hidrokarbon kaynaklarının dünya pazarlarına açıldığı en güvenli kapılardan biridir. Halihazırda yüzde 30 kapasiteyle çalışan Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın tam kapasiteyle çalışması hedeflenmektedir."
Oğuzhan ŞAHİN/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...