Babacan: Türkiye şu an 'istikrar' mücadelesi veriyor

Babacan: Türkiye şu an 'istikrar' mücadelesi veriyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de gelinen noktaları çekemeyenler bulunduğunu, şu anda ülkede 'istikrar mücadelesi' verildiğini anlatan Babacan, "Bizi engelleyemeyecekler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'nin son 11 yıllık başarısını çekemeyenler var. Türkiye'ye engel olmak isteyenler var" dedi. Ankara'nın bazı ilçelerinde vatandaşlarla buluşan, Ali Babacan, Türkiye'nin son 11 yıldaki gelişmelerini hatırlatırken, "2002 yılında ekonomik büyüklük 230 milyar dolardı, bugün 800 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde IMF'ye olan borç 23.5 milyar dolar seviyesindeyken, bu borç geçen yıl mayıs ayında kapatıldı. Ardından IMF Türkiye'den 5 milyar dolar borç istedi. Onlarla anlaştık. Paraya ihtiyaçları olduğunda 5 milyar dolar borç vereceğiz. Borç alan ülkeden borç veren ülkeye dönüştük. Türkiye şu anda bir 'istikrar' mücadelesi veriyor. Devletin içindeki bazı yapılanmalar devleti ve milleti hedef alan çalışmalar yapıyor. Buna 'dur' demek gerekiyor" dedi.
İktidarları döneminde başta eğitim ve sağlık alanında olmak üzere yaptıkları atılımlara değinen Babacan, "30 Mart seçimleri sadece bir belediye seçimi değil. Türkiye'nin son 11 yıllık başarısını çekemeyenler var. Türkiye'ye engel olmak isteyenler var. Bizi kendi içimizde bölmeye çalışanlar var. Osmanlı döneminden itibaren Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlar var. Ne diyorlar? 'Böl, yönet.' Bu oyuna gelmememiz gerekiyor. Birlik ve beraberliğimizi mutlaka korumamız gerekiyor. Kardeşi kardeşe, anneyi babaya düşürme çabaları var. Türkiye, kendi içinde sağlam durursa, birlik beraberlik içinde durursa, dışarıdan kimse Türkiye'ye zarar veremez" görüşünü paylaştı.
Şereflikoçhisar'da yaptığı konuşmada ise, ilçe halkının 3 yıl içinde doğalgaz kullanmaya başladığını söyleyen Babacan, son dönemde yapılanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor gibi görünse de bütün ülkeyi hedef aldığını, milletin bu tuzağa düşmeyeceğini ifade etti. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...