Beşikten mezara kayıtlıyız

Beşikten mezara kayıtlıyız

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı yeni sistem ile, vatandaşların anne karnından ölene kadar bütün yaşlarında hastalık, tahlil, teşhis ve tedavi bilgilerini kayda alacas.

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların doğum öncesinden başlayarak; hayatları boyunca, sağlıkları ile ilgili tüm olayların kayıt altına alınması ve kişilerin kendi bilgilerini yönetebilmesi esasına dayanan Elektronik Sağlık Kaydı Sistemi kuracak. Uygulamayla vatandaşlar ve doktorları, tüm muayenelere, muayene sonucu verilen reçetelere, bebek ve çocuk izlemlerine, 15-49 yaş kadın izlemlerine ve gebe izlemlerine ulaşabilecek. Sistemde tutulan verilere başka sağlık kuruluşundaki hekim tarafından erişimin mümkün olmasıyla hasta özgeçmişi hakkında eksik ya da yanlış bilgiden ortaya çıkacak tıbbi hatalar önlenecek. Vatandaşlar, sağlıkları ile ilgili yaptıkları tansiyon ölçümlerini dahi sisteme kaydedebilecek. İstenirse bu bilgiler, aile hekimine veya vatandaşın sağlığını ve hastalığını takip eden üçüncü kişilere, hastanın rızası doğrultusunda gösterilecek.
Gökhan Kaya/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...