Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırım krizi ve seçimin ardından altın düşebilir

Kırım krizi ve seçimin ardından altın düşebilir

Ekonomi Haberleri

100 TL'ye yaklaşan gram altın fiyatında buraların güçlü direnç olduğunu belirten analistler, kısa vadede yükselişin sınırlı kalabileceğini belirtiyor.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram fiyatı geçen hafta yüzde 5 değer kazandı. Önceki hafta sonu 94.35 TL olan gram altın, 99 TL'ye kadar yükseldi. Aynı süreçte Cumhuriyet altını da 631 TL'den 662 TL'ye tırmandı. Analistler, 100 TL seviyesine yaklaşan gram altın fiyatında buraların güçlü direnç konumunda olduğunu, kısa vadede mevcut seviyelerin üzerindeki yükselişlerin sınırlı kalabileceğini aktarıyor. Altın Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, bugüne kadar jeopolitik gerginliklerin altın fiyatlarına çok fazla yansımadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Rusya'nın Kırım'a tatbikat için asker göndermesiyle birlikte artan Ukrayna'daki gerginlikler piyasaları etkiledi. Stratejik gerginliklerin bitmesi ve parasal sıkılaştırma etkisiyle altının bu seviyelerden döneceğine inanıyorum. Seçimden sonra oluşacak atmosferde dolar da gerileyebilir. Yatırımcılar bir süredir, 'altın 100 liraya çıksa da bozdursak' diyorlardı. Bence bu fiyatlardan satış yapılabilir." Global Menkul Strateji Uzmanı Gökhan Uskuay da, "Kırım'daki gelişmelerin netlik kazanmasıyla birlikte uzun vadede altın aşağı yönlü hareket edebilir" uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...