'Uzun Adam'a destek çığ gibi

'Uzun Adam'a destek çığ gibi

GÜNDEM Haberleri

Makedonya'daki Türk ve Arnavut sivil toplum kuruluşları, Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Başkent Üsküp'teki Holiday Inn Otel'de, Ensar, Klubi Elita, Köprü, Vizyon ve Merhamet adlı sivil toplum kuruluşlarının ortak organizasyonuyla, "Türkiye'nin Balkanlar'a yönelik rolü" başlıklı panel düzenlendi. Panele, çok sayıda aydın, üniversite hocası, dernek temsilcisi ve öğrencilerin yanı sıra, onur konuğu olarak Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre katıldı.

Akif Emre, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Balkanlar'a olan ilgisinin bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Türkiye, Balkanlarla ilgilenmek zorunda. Bu hem tarihsel anlamda hem siyasi anlamda hem de stratejik anlamda bir zorunluluktur. Dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacaktır. Balkanlar biraz da bizim bir parçamız, biz onların bir parçasıyız" dedi.

Panelin sonunda Türk ve Arnavut sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından ortak hazırlanan bildiri, kamuoyuyla paylaşıldı.

"Bu bildiri aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti'ni desteklediğimizi ve bu dost ve kardeş ülkenin Makedonya vatandaşlarına ve tüm bölge vatandaşlarına sunduğu her türlü destek için şükranlarımızı belirtmek istiyoruz. Bizler bu dost ve kardeş ülkenin Balkan ülkelerine ve halklarına sunduğu yardımın bilincinde olup bu vesileyle Balkan halklarının arasındaki anlayış ile refahın geliştiğini ve uzun yıllar ardından bölgenin refahı için özel önem arz eden sürdürülebilir barışın geri getirilmesi için çaba sarf etmeye başlamış olduğuna inanmaktayız.

Özellikle belirtilmelidir ki, mevzu bahis ülkenin son yıllarda Makedonya'ya ve bölgeye sunduğu yardımların neticesi olarak ilk defa bu hassas ve kırılgan bölgede ortak ekonomik, kültürel, bilimsel, eğitim alanındaki değerlerin zikredilebildiği gerçeği ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin, emsallerini daha önce de gördüğümüz, Gezi olaylarıyla başlayan ve şimdi paralel yapıyla devam eden iç ve dış mihraklardan yönetilen saldırılara maruz kaldığı bugünlerde, bu bildiri aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dostane desteğimizi dile getirerek, bu mücadelenin de başarıyla tamamlanacağına inanıyoruz.

(İyi dost kötü günde belli olur) sözünden yola çıkarak, dostane teşekkürlerimiz ve takdirlerimizle birlikte, geçmiş yıllarda zor imtihanlardan geçtiğimiz dönemlerde yanımızda olup bizleri destekleyen ve cesaretlendiren dost ve kardeş Türkiye devletine, bu süreci birlikte atlatabileceğimiz şuuru ile desteklerimizi belirtmek istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...