Çaykur Rize Beşiktaş maçındaki penaltı gerçeği ortaya çıktı!

Çaykur Rize Beşiktaş maçındaki penaltı gerçeği ortaya çıktı!

SPOR Haberleri

Beşiktaş aleyhine verilen ilk penaltıda Mustafa'nın hareketine değil, Motta'nın Ali Adnan'ı çekmesinden dolayı beyaz noktanın gösterildiği ortaya çıktı

14. dakikada Çaykur Rizespor lehine verilen penaltının pozisyonunda Mustafa Pektemek'in hareketi tartışıldı ama hakem Ali Palabıyık'ın düdüğünün Motta'nın hareketine olduğu ortaya çıktı.

O anda Beşiktaş ceza alanı içerisinde iki pozisyon birden yaşandı. Bunların ilki, Motta ile Ali Adnan arasındaki mücadele, diğeri de Mustafa Pektemek'in düşerken Kweuke'nin önünde kalması, Çaykur Rizesporlu oyuncunun da ona takılarak yerde kalmasıydı.

Televizyonlardaki programlar, hakem yorumcuları, kısacası futbolla ilgili herkes, Mustafa Pektemek'in pozisyonunu "Penaltı" olarak yorumladı ve kararın yanlış olduğunu savundu.

Ancak hakem Ali Palabıyık'ın beyaz noktayı gösterirken, yardımcısı Cem Satman, "Çekti" diyerek Motta'nın pozisyonunun penaltı olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine Palabıyık, penaltı noktasını gösterdi. UEFA Hakem Komitesi üyesi Japp Uilenberg'in de dün Palabıyık'ı izlemek için statta olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...