Türk Donanması'ndan 148 yıl sonra Ümit Burnu seferi

/ Kaynak: DHA
Türk Donanması'ndan 148 yıl sonra Ümit Burnu seferi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Türk Donanması, 4 gemi ve 781 kişilik personelle 148 yıl sonra 102 gün sürecek Ümit Burnu seferine çıkıyor. Gemilerimiz birçok limanı da ziyaret edecek.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin, 148 yıl sonra 4 gemiyle gerçekleştireceği Ümit Burnu geçişi için toplam 781 kişilik personel, yarın Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nden uğurlanacak. Salı günü de Çanakkale Boğazı'ndan tören geçişi yapacak olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı gemilerimizin bu seyri 102 gün sürecek ve su süre içinde de birçok liman ziyareti nbsp; ile tatbikat gerçekleştirecek.

nbsp;Dünya denizlerinde sancak göstererek Türk dış politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak maksadıyla planlanan ve seyire, Tuğamiral Ali Murat Dede komuta edecek.

nbsp;Deniz Kurmay Albay İhsan Bakar'ın komodorluğundaki Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda, nbsp; Deniz Binbaşı Rüştü Sezer komutasındaki Milgem Projesi ürünü Milli Gemi 'TCG Heybeliada' Korveti (F-511), nbsp; Deniz Kurmay Yarbay Altan Altınkaya komutasındaki 'TCG Gediz' (F-495) ve Deniz Kurmay Albay Yüksel Can komutasındaki 'TCG Oruçreis' (F-245) fırkateynleri ile Deniz Albay Metin Çulcu komutasındaki 'TCG Yb. Kudret Güngör' (A-595) lojistik gemisi görev alıyor.

nbsp;Halen Gölcük'de Donanma Komutanlığı'na ait Poyraz Rıhtımı'nda bulunan gemilerde hazırlıklar tamamlandı. Gemilerimiz yarın Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Deniz Üssü'nden törenle uğurlanacak. Gemilerimiz nbsp; 18 Mart Salı günü de Çanakkale Boğazı'ndan tören geçişiyle Egeye açılarak 102 gün sürecek seyri gerçekleştirecek.

29 AFRİKA ÜLKESİNİ ZİYARET EDECEK
nbsp;Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, bu 102 günlük seyri sırasında Afrika kıtasının batısından başlayarak, tüm Kıta'yı içine alacak şekilde toplam 29 Afrika ülkesine yönelik eğitim ve liman ziyaretleri icra edecek. Seyir sırasında ABD Afrika Komutanlığınca planlanan ve Batı Afrika ülkelerinin de katılım sağlayacağı 'Obangame-Expres' tatbikatına katılacak, Güney Afrika'da bulunan Overberg Atış Alanı'nda güdümlü mermi ve top atışları yapacak, Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine ve deniz güvenliğine destek faaliyetlerine katılacak.

148 YIL SONRA BİR İLK
nbsp;Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede'nin verdiği bilgilere göre Türk Deniz Kuvvetleri tarihinde 1866 yılından sonra ilk kez Ümit Burnu'nun geçileceğini söyledi. Bu aktivasyon kapsamında icra edilecek deniz harekatı ile tanıtım, insani yardım ve deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerinde de bulunulacağını kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...