İzmir'de AK Parti seçim aracına saldırı

/ Kaynak: DHA
İzmir'de AK Parti seçim aracına saldırı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli'nin seçim aracının yan aynaları ve ön camına zarar verildi, üzerine yazılar yazıldı.

Olay dün (cumartesi) gece saatlerinde Hatay Pazaryeri ile Askeri Hastane bölgesinde gerçekleşti. AK Parti Konak Adayı İlknur Denizli'nin fotoğrafıyla giydirilmiş seçim aracının yan aynaları kırıldı, ön camı çatlatıldı. Ayrıca aracın üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yazılar da yazıldı. Aracın üzerindeki "Katil var" ve "Hırsız" yazıları dikkat çekti. Denizli'nin fotoğrafının üzerine İzmir Forumfest yazılı, üzerinde Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin resimleri bulunan afişler de yapıştırıldı. Şikayet üzerine çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini de incelemeye aldı. Kimin yaptığının belirlenip yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Bu tür saldırıların demokrasiyi sekteye uğratmayı amaçladığını söyleyen Denizli, "İzmir'de yerel seçim çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Konak'ta girdiğimiz her sokakta sorunlardan bunalan çaresiz kalmış insanlarla karşılaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde soruna batmış mahalleler görüyoruz. Yerinde sayan bir İzmir manzarası görüyoruz. Bu görüntüler karşısında kahrolmamak mümkün değil. İzmirliler "Bizi kurtarın' diye feryat ediyorlar. Biz İzmirlilerle diyaloğumuz bu kadar başarılıyken, aracımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Demokrasinin bayramı olan seçime giderken bu saldırganların biran önce yakalanacağından eminim. Halkı bilgilendirme ve ifade özgürlüğüne karşı yapılan bu saldırı İzmir'e İzmirlilere yakışmamıştır" diye konuştu.

Toplumsal sorunları çözmekte siyaset kurumundan başka bir yol olmadığını belirten Denizli, "Siz sandığa giden yolda adayların, partilerin propaganda yapmasına engel olursanız, başka bir rejime giden yolu açmış olursunuz. Biz yerel sorunlar için de genel sorunlar için de çözümün sandık ve millet iradesi olduğuna inanmaya devam edeceğiz. İzmir'in damarlarını tıkayan CHP'nin belediyecilik anlayışının sona ermesi gerektiğini anlatmaya devam edeceğiz. Araçlarımıza ve seçim ofislerimize yönelik vandalizm bizi durduramaz. Yaptıklarımız ortada. İzmirlilerin "5 yıl için 5 dakika' düşüneceklerini biliyoruz. Tüm gücümüz ile yerel seçimlerde İzmir'de demokrasi şenliği yaşatacağız" dedi.

İki gün önce de Halilrıfatpaşa semti son durakta bulunan AK Parti seçim bürosunun tabelası yerinden çıkartılırken, camlardaki İlknur Denizli afişleri, posterleri ve bina giydirmeleri de sökülmüştü.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...